S trochou nadsázky se dá říct, že kuře je novodobý králík. Výborné je na zelí s anglickou slaninou
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept.
Suroviny:
1 kuře, 1 kg kysaného zelí, 30 dkg anglické slaniny vcelku, sůl, koření na kuře, grilovací koření, máslo, 1 kg brambor
Postup:
Kuře naporcujeme.
Na dno pekáče nejprve rozložíme nadrobno pokrájené kysané zelí, na které položíme plátky slaniny. Kuře osolíme a ochutíme podle chuti a položíme na slaninu.
Brambory očistíme a pokrájíme na kolečka a ta rozložíme okolo porcí kuřete, ochutíme a navrch posypeme ještě na kostičky nakrájenou anglickou slaninou.
Vše zalijeme šťávou ze zelí a nakonec na kuře dáme plátky másla.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Navíc pár tipů od nás:
- Žádná šťáva z kuřete nevyteče, pokud nohy stáhnete k sobě kuchyňským provázkem.
- Mnohem šťavnatější než kuřecí prsa je maso ze stehen.
- Máte rádi nádivku? Zkuste ji rozprostřít kolem pečených kuřecích čtvrtek. Bude křupavější a propečenější.
Související
-
Citronové kuře polechtá vaše mlsné jazýčky aneb Netradiční recept spojující dvě tradiční chutě
Kuře je u nás nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo, máte za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.
-
Pivo nemusíte jen popíjet, čarovat se s ním dá i v kuchyni. Zkuste pikantní kuře na pivu a medu
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Kuře je u nás nejpopulárnější drůbeží maso. Udělejte si ho s houbami a určitě nebudete litovat
Kuřecí maso s houbami. Super lehké jídlo, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.