tlf: 221 554 623
Autorka pořadu:
Posluchači s námi mohou během pořadu Vaříme se Zdenou Kabourkovou nejen uvařit oběd, ale dovědí se i řadu zajímavostí a dobrých rad, které se týkají samozřejmě - vaření. Do pořadu, který vysíláme živě se mohou zapojit i všichni posluchači.
Všechny články
-
Guláš z hlívy ústřičné. Jednoduché a zdravé jídlo, na kterém si jistě pochutnají nejen vegetariáni
Guláš z hlívy ocení vegetariáni, vegani i všežravci, je totiž báječný a jestli do něj dáte maso, je jen na vás. Hlíva ústřičná obsahuje betaglukany a další prospěšné látky.
-
Já rád játra, ty rád játra, on rád játra! Vepřová játra na smetaně s paprikou budou chutnat všem
Pokrmy z jater často opomíjíme a to je chyba. Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na přípravu této lahůdky.
-
Hustá zeleninová polévka s kroupami, cizrnou a fazolemi je grunt a nikdy neuvaříte dvakrát stejnou
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd.
-
Kachní prsa se zeleninou. Na nedostatek příznivců si tohle lahodné maso rozhodně nemůže stěžovat
Docházejí vám nápady, co vařit? Vyzkoušejte kachní prsa se zeleninou. Ze dvou kachních prsou se nají celá rodina a navíc si toto jídlo zamilujete.
-
Pivovarská dobrota! Vepřové plátky na černém pivu aneb s výbornou, jednoduchou a sytou omáčkou
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.
-
Rybí filety z lososa či tresky s arašídy a bylinkami. Zdravé a lehké jídlo pohladí chuťové pohárky
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími.
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s mletým masem a nebudete litovat
Češi mají brambory děsně rádi a berou je jako samozřejmý základ spousty tradičních jídel. Jsou neuvěřitelně univerzální a je s nimi spojena spousta různých úprav.
-
Minestrone s červenou čočkou. Na italskou hustou zeleninovou polévku není žádný pevně daný recept
Název Minestrone pochází z italského slova „minestra“ neboli „polévka“, přičemž přípona -one navíc znamená „velká polévka“. Jedná se o hustou zeleninovou polévku.
-
Kuřecí prsa na cibulce s balzamikovo - smetanovou omáčkou. Kdo by si nepochutnal na jemném mase?
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Volby 2025: Debaty zástupců stran, hnutí a koalic, které kandidují za Královéhradecký kraj
O hlasy voličů se v našem kraji uchází celkem 19 subjektů, které jsme vám představili v našem vysílání v předvolebních debatách.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »