-
Fazole jsou zdravá luštěnina, která nabízí mnoho variant využití. Zkuste je udělat dušené s rajčaty
Luštěniny jsou skvělá potravina! A fazole obzvlášť. Existuje jich spousta druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun.
-
Je spousta možností jak upravit kuřecí kapsu. Zkuste plněná prsa se špenátem a šťouchané brambory
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa.
-
Pusťte do své kuchyně „nový svěží vítr“ a zkuste vepřovou pečeni na švestkách. Nebudete litovat
Vepřová pečeně je kus masa, který se na vepříkovi nachází mezi krkovicí a kýtou podél páteře. Je to libový kus masa, který lze koupit jako kotletu, ať už s kostí nebo bez.
-
Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Neexistuje žádný pevně daný recept, zkuste ji s rýží
Mezi obvyklé ingredience na italskou zeleninovou polévku minestrone patří rajčata, fazole, cibule, celer, mrkev a další zelenina. Neexistuje ale žádný pevně daný recept.
-
Čarujeme s (ne)obyčejnou čočkou. Udělejte si čočkové kuličky a třeba se vás pořád budou držet peníze
Když v bibli Ezau vyměnil s bratrem Jákobem prvorozenectví za mísu čočky, měl sice pořádný hlad, ale také rozum. Drobná luštěnina nejen zasytí, ale nabízí spoustu možností.
-
Brambory v kuchyni určitě neberou bramborovou medaili. Udělejte si je plněné s dvěma druhy sýrů
Jídla z brambor jsou v naší kuchyni ceněné zlatem. Patří mezi základní ingredience české kuchyně. Dají se z nich dělat nejrůznější pochoutky, jak slané, tak i ty sladké.
-
Tagliatelle s krůtími prsíčky. Tradiční italské dlouhé ploché nudle s masem nakrájeným na nudličky
Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin.
-
Hlíva ústřičná na smetaně. Zázračná houba je delikatesou, díky níž si užijete gurmánský zážitek
Hlíva ústřičná, zázrak přírodní medicíny. Jde o dřevokaznou houbu, rostoucí převážně na listnatých stromech. Z nich si bere živiny, které prospívají i našemu organismu.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.