-
Pivovarská dobrota! Vepřové plátky na černém pivu aneb s výbornou, jednoduchou a sytou omáčkou
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.
-
Rybí filety z lososa či tresky s arašídy a bylinkami. Zdravé a lehké jídlo pohladí chuťové pohárky
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími.
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s mletým masem a nebudete litovat
Češi mají brambory děsně rádi a berou je jako samozřejmý základ spousty tradičních jídel. Jsou neuvěřitelně univerzální a je s nimi spojena spousta různých úprav.
-
Minestrone s červenou čočkou. Na italskou hustou zeleninovou polévku není žádný pevně daný recept
Název Minestrone pochází z italského slova „minestra“ neboli „polévka“, přičemž přípona -one navíc znamená „velká polévka“. Jedná se o hustou zeleninovou polévku.
-
Kuřecí prsa na cibulce s balzamikovo - smetanovou omáčkou. Kdo by si nepochutnal na jemném mase?
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Těstoviny po lotrinsku! Voňavá zapečená lahůdka na talíři, na které si pochutnají všichni u stolu
Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte ale na špagety s kečupem a eidamem, zkuste si udělat těstoviny po lotrinsku!
-
Vepřová panenka s rajčatovým pestem. Kvalitní a šťavnaté maso připravené s láskou vás určitě potěší
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My pro vás máme hodně zajímavý recept.
-
Vepřové kotlety patří u nás mezi velmi oblíbené kusy masa. Udělejte si je tentokrát zapečené s rýží
Vepřové maso patří v zemích českých i moravských k tomu nejoblíbenějšímu. Na rovinu si musíme přiznat, že ale nepatří k těm nejzdravějším.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.