-
Zelené zlato, to je brokolice. Připravte si z ní karbanátky se slaninou a určitě nebudete litovat
Brokolice je zelenina nejen chutná, ale také zdravá. Především díky vysokému obsahu vitaminu C patří mezi potraviny prospěšné pro lidský organismus.
-
Polévka je grunt a nikdy neuvaříte dvakrát stejnou. Zkuste si ji udělat z mletého masa a s fazolemi
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak říkáme hustým polévkám, které směle nahradí vydatný oběd. Mezi nejoblíbenější patří například gulášová nebo fazolová.
-
Kvalitní maso připravené s láskou nikdy nezklame. Zkuste vepřovou panenku s gratinovanými bramborami
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je vepřová panenka také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu.
-
Bez čeho si neumí kuchař a herec Ivan Vodochodský představit to pravé silvestrovské pohoštění?
Pokud to jen trochu jde, tak poslední den v roce trávíme s našimi nejbližšími i s přáteli. A tak se nabízí otázka - čím je pohostit?
-
Plněné pečené brambory! Erteple či zemáky jsou v kuchyni ceněné zlatem, žádná bramborová medaile!
Bramborová medaile sice značí 4. místo, v kuchyni se ale brambory drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či kremple neboli brambory jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
-
Zapečená kuřecí játra s bramborami. Připravte si báječné jídlo kombinující nezaměnitelné chutě
Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží játra, vždy z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku. A všichni strávníci to ocení.
-
Vepřová kotleta patří mezi velmi oblíbené kusy masa. Udělejte si ji tentokrát na jablkách a cibuli
Vepřové maso patří v zemích českých i moravských k tomu nejoblíbenějšímu. Na rovinu si musíme přiznat, že ale nepatří k těm nejzdravějším.
-
Kuřecí stehna na medu a česneku. Máte pocit, že jste při pečení kuřecích stehen zkusili vše? Kdepak!
Pokud máte pocit, že jste při pečení kuřecích stehen už vyzkoušeli všechno, nenechte se mýlit. Dnes pro vás máme zajímavý recept na kuřecí stehýnka na medu a česneku.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.