-
Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet
Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, jednou z variant jsou placky z bramborového těsta.
-
Tatarák z červené čočky! Dozdobte ho nasekanou petrželkou a určitě si pochutnají nejen vegetariáni
Tatarský biftek, lidově řečeno tatarák, je oblíbená pochutina z tepelně neupraveného masa. My pro vás ale máme dnes zajímavou vegetariánskou variantu z červené čočky.
-
Císařský trhanec s malinovou pěnou. Ostudu si netrhnete, naopak, všichni vám vyseknou velkou poklonu
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí ta, kterou najdete na lístcích vídeňských kaváren. Jmenuje se Kaiserschmarrn, u nás trhanec.
-
Brambory plněné tuňákem. Dochutíte si je citronovou šťávou, posypete bylinkami a ihned podáváte
Bramborová medaile sice značí 4. místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či kremple jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
-
Pohankové palačinky se špenátem a sýrem. Objevování nových chutí v kuchyni a návrat k jednoduchosti
V případě tohoto receptu rozhodně platí, že zdravé může být i velice chutné. Pohanku bychom do svého jídelníčku měli zařazovat často.
-
Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami. Drůbeží maso ocení všichni, ale zejména děti
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Zkuste zajímavý recept, udělejte si šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
-
Pikantní treska. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně všem u stolu pohladí jejich chuťové pohárky
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí.
-
Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. Tak, dobrou chuť!
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.