Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou zůstávají krásně šťavnatá. Kdo by je rád neochutnal?
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou. Nebudete litovat.
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud si je ale uděláte v rajčatové omáčce s mozzarelou zůstanou krásně šťavnatá.
Suroviny:
400 g kuřecích prsou, 2 lžíce čerstvé pažitky, 150 g nízkotučné mozzarelly, 2 lžičky řepkového oleje ,1 cibule, česnek, rajčatový protlak , 260 g krájených rajčat (z plechovky), 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře
Postup:
Kuřecí prsa osolte, a opepřete.
V pánvi rozehřejte olivový olej a prsa opečte zprudka z obou stran. Z jedné strany cca 3 minuty a z druhé 4 minuty.
Pak prsa vyndejte z pánve a odložte na později.
Pánev nechte na plotýnce a na zbylém výpeku opečte najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem.
Po chvílce přidejte rajčatový protlak, zamíchejte, přidejte pokrájená rajčata, bazalku a pažitku.
Vařte a pokud se budou rajčata přichytávat, podlijte je troškou vody.
Do pánve vraťte prsa, každé prso polijte lžíci rajčatové omáčky z pánve a posypte nastrouhanou mozzarellou, nebo mozzarellou nakrájenou na plátky.
Pánev přiklopte pokličkou a ohřívejte, dokud se mozzarella nerozpustí.
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Související
-
Zapečená kuřecí stehna. Pokud je máte také raději než prsa, udělejte si je podle našeho receptu
Kuře - to je klasika. Buď smažené kuřecí řízky nebo pečené naprosto klasicky, jako je to v tomto receptu, s pěkně křupavou kůžičkou a vůní másla.
-
Je spousta možností jak upravit kuřecí kapsu. Zkuste plněná prsa se špenátem a šťouchané brambory
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa.
-
Milujete kuřecí řízečky? Zkuste si je udělat netradičně zapečené s houbami a smetanou
Řízky jsou snad jedním z nejoblíbenějších jídel pro děti i dospělé. Znáte někoho, kdo je nemá rád? Co tentokrát zkusit řízky zapéct s houbami a smetanou?
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka