Je spousta možností jak upravit kuřecí kapsu. Zkuste plněná prsa se špenátem a šťouchané brambory

Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.

Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci se špenátem si ale určitě zamilujete.

Suroviny:
600 g kuřecích prsou, 300 g mraženého listového špenátu, 250 ml kuřecího vývaru, 80 g tučného krémového tvarohu, 100 ml mléka, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce škrobu (Solamyl), 1 lžíce mletých lískových oříšků, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup:
Špenát necháme rozmrznout a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolu pak rozehřejeme lžičku másla, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme špenát a krátce podusíme. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Kuřecí prsa očistíme a osušíme. Nařízneme je podélně a plníme směsí dušeného špenátu, tvarohu a lískových oříšků. Kapsy zajistíme proti otevření špejlí nebo jehlou. Z obou stran je dochutíme pepřem a solí.
V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a kuřecí kapsy v něm opečeme dozlatova z obou stran. Přidáme vývar a dusíme asi 20 až 25 minut do změknutí.
Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme zbytek másla, mléko a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Hotové kuřecí kapsy vyjmeme a zbylý vývar se šťávou zahustíme škrobem.
Kuřecí kapsy pak podáváme se a šťouchanými brambory.

Kuřecí prsa považují mnozí za jednu z nejpřeceňovanějších a současně nejméně doceněných surovin. Jak je to možné?

Kuřecí prso plněné špenátem s bramborovými škubánky

Jsou tak univerzální, až jsou nudná, protože jich je všude moc. Náš recept na plněná kuřecí prsa se špenátem a bramborovou kaší vás ale jistě nezklame.

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka