Letní putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou za regionálními specialitami aneb jiný kraj, jiná chuť!
Vydáme se společně napříč Českou republikou a ochutnáme krajové speciality. Například: Karlovarskou vřídelní polévku, Kraslickou liškajdu, Jesenické knedlíčky, oukrop a řadu dalších jídel, která vařily už naše babičky a prababičky.
Víte jak chutná liškajda? Že za vznikem hotelu Pupp stojí žena? Že na řízku si pochutnával už císař František Josef I.? Nahlédněte s námi pod pokličku kuchyně 19. století. Každý všední den po celé léto Putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou a Zdenou Kabourkovou.
Uvařte si s Českým rozhlasem Hradec Králové jídla, které nikde jinde neochutnáte. Přesvědčte se o tom, že stále platí - jiný kraj, jiná chuť!
Tak si nechte chutnat!
Všechny recepty pěkně pohromadě:
Související
-
Léto s šéfkuchařem Radkem Pálkou aneb Kouzlíme v kuchyni. Rychlé ovocné koláče a bublaniny
Kdo si v létě neupeče alespoň jednou ovocnou bublaninu jakoby vůbec nebyl. Tento nadýchaný moučník musí milovat každý. Jaký máte nejraději?
-
Radek Pálka: „Rodiče si vzali do hlavy, že chci být šéfkuchařem. Tak jsem tomu začal věřit i já“
V pátek 4. září 2020 bude hostem Lady Klokočníkové v živém vysílání z rozhlasové kavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové od 10:00 šéfkuchař Radek Pálka.
-
Léto s šéfkuchařem Radkem Pálkou. 10 důležitých rad, jak si naplno užít nejrůznější grilování
Kdysi nám stačilo opéct si nad ohněm pár špekáčků, ale dnes jsme už náročnější. Z grilování pod širým nebem se stal oblíbený způsob, jak trávit čas s rodinou či přáteli.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.