Letní putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou za regionálními specialitami aneb jiný kraj, jiná chuť!

Největší audioportál na českém internetu

Valašský kontrabáš skvěle chutná s kysaným zelím nebo kyselou okurkou | Foto: Iveta Jedličková

Přehrát celý seriál (45 z 45 dílů)

1. díl: Pražská gastronomie, šunka, chlebíčky i ruské vejce

2. díl: Recept na tradiční pražské šneky

3. díl: Dobré pražské švestkové knedlíky

4. díl: Staročeský houbový guláš aneb houby jako poklad české gastronomie

5. díl: Řízek aneb Vídeňský pochází z Itálie a Holandský z Čech

6. díl: Jihočeská kuchyně - šumavská bramboračka, třeboňský kapr, cmunda i litina

7. díl: Kapr na modro, klasika jižních Čech

8. díl: Císařský trhanec neboli Kaiserschmarrn, sladká pochoutka

9. díl: Srnčí plec s perníkem aneb jihočeská zvěřina

10. díl: Houbové jihočeské království aneb houbová paštika s tymiánem

11. díl: Gastronomie Plzeňského kraje aneb pivo a grilování

12. díl: Plzeňský guláš s pivem

13. díl: Chodsko - kyselo, báč, maltošna a hlavně koláče

14. díl: Pravé Chodské koláče

15. díl: Tachovsko - vliv německé kuchyně a Plzeňský knedlík

16. díl: Gastronomie Olomoucka a Hané nejsou jen tvarůžky

17. díl: Jeseníky a jejich masové knedlíčky v nudlovém těstě

18. díl: Hovězí s chlebovou omáčkou na Šumpersku

19. díl: Olomoucké tvarůžky, opravdová delikatesa. Můžete si je i naložit

20. díl: Zlaté Hory aneb Cukmantl a kousky ryb po staročesku

21. díl: Krkonošská a podkrkonošská jednoduchá horská gastronomie

22. díl: Kyselo podle receptu našich babiček a chleba s máslem

23. díl: Škubánky a kucmoch, hubník i houbový kuba

24. díl: Sejkory aneb bramboráky opékané nasucho

25. díl: Oukrop, jedno z mnoha "magických" krkonošských jídel

26. díl: Gastronomie Karlovarska aneb nejen lázeňské oplatky, Karlovarský knedlík a Becherovka

27. díl: Mariánské Lázně a vydatná polévka Kraslická liškajda

28. díl: Karlovarský knedlík je jednoduchý a výsledek je zaručen

29. díl: Vřídelní polévka aneb výlet do kulinářské historie

30. díl: Slavná historie Grandhotelu Pupp v Karlových Varech

31. díl: Gastronomie Vysočiny, to vůbec není onen známý salám

32. díl: Mrkvance a gastrotoulky Horáckem i Podhoráckem

33. díl: Ivančice proslavil nejen tamní chřest

34. díl: Bramborový salát z Vysočiny, unikátní lahůdka

35. díl: Víte, co je Podhorácké mládě? Přece výborná kynutá buchta

36. díl: Jižní Morava, to je doslova kraj zasvěcený jídlu a pití

37. díl: Znojemské okurky dělá znojemskými okurkami typický nálev

38. díl: Brněnské bramborové pagáčky

39. díl: Správný tradiční Moravský vrabec, to je plec a bůček

40. díl: Víno a další poklady moravské gastronomie

41. díl: Východočeská gastronomie aneb jídla se zajímavými názvy

42. díl: Pardubický perník, který ovšem pochází z Hradce Králové

43. díl: Kramfleky jako bramboráky aneb pochoutka východních Čech

44. díl: Hořické trubičky a jejich hodně zajímavá historie i současnost

45. díl: Bažantí stehna pro Václava Havla

Vydáme se společně napříč Českou republikou a ochutnáme krajové speciality. Například: Karlovarskou vřídelní polévku, Kraslickou liškajdu, Jesenické knedlíčky, oukrop a řadu dalších jídel, která vařily už naše babičky a prababičky.

Víte jak chutná liškajda? Že za vznikem hotelu Pupp stojí žena? Že na řízku si pochutnával už císař František Josef I.? Nahlédněte s námi pod pokličku kuchyně 19. století. Každý všední den po celé léto Putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou a Zdenou Kabourkovou.

Zdena Kabourková a Radek Pálka ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Uvařte si s Českým rozhlasem Hradec Králové jídla, které nikde jinde neochutnáte. Přesvědčte se o tom, že stále platí - jiný kraj, jiná chuť!

Tak si nechte chutnat!

Všechny recepty pěkně pohromadě:

autoři: Zdena Kabourková , baj

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.