Letní putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou za regionálními specialitami aneb jiný kraj, jiná chuť!

Přehrát celý seriál (45 z 45 dílů)
1. díl: Pražská gastronomie, šunka, chlebíčky i ruské vejce
2. díl: Recept na tradiční pražské šneky
3. díl: Dobré pražské švestkové knedlíky
4. díl: Staročeský houbový guláš aneb houby jako poklad české gastronomie
5. díl: Řízek aneb Vídeňský pochází z Itálie a Holandský z Čech
6. díl: Jihočeská kuchyně - šumavská bramboračka, třeboňský kapr, cmunda i litina
7. díl: Kapr na modro, klasika jižních Čech
8. díl: Císařský trhanec neboli Kaiserschmarrn, sladká pochoutka
9. díl: Srnčí plec s perníkem aneb jihočeská zvěřina
10. díl: Houbové jihočeské království aneb houbová paštika s tymiánem
11. díl: Gastronomie Plzeňského kraje aneb pivo a grilování
12. díl: Plzeňský guláš s pivem
13. díl: Chodsko - kyselo, báč, maltošna a hlavně koláče
14. díl: Pravé Chodské koláče
15. díl: Tachovsko - vliv německé kuchyně a Plzeňský knedlík
16. díl: Gastronomie Olomoucka a Hané nejsou jen tvarůžky
17. díl: Jeseníky a jejich masové knedlíčky v nudlovém těstě
18. díl: Hovězí s chlebovou omáčkou na Šumpersku
19. díl: Olomoucké tvarůžky, opravdová delikatesa. Můžete si je i naložit
20. díl: Zlaté Hory aneb Cukmantl a kousky ryb po staročesku
21. díl: Krkonošská a podkrkonošská jednoduchá horská gastronomie
22. díl: Kyselo podle receptu našich babiček a chleba s máslem
23. díl: Škubánky a kucmoch, hubník i houbový kuba
24. díl: Sejkory aneb bramboráky opékané nasucho
25. díl: Oukrop, jedno z mnoha "magických" krkonošských jídel
26. díl: Gastronomie Karlovarska aneb nejen lázeňské oplatky, Karlovarský knedlík a Becherovka
27. díl: Mariánské Lázně a vydatná polévka Kraslická liškajda
28. díl: Karlovarský knedlík je jednoduchý a výsledek je zaručen
29. díl: Vřídelní polévka aneb výlet do kulinářské historie
30. díl: Slavná historie Grandhotelu Pupp v Karlových Varech
31. díl: Gastronomie Vysočiny, to vůbec není onen známý salám
32. díl: Mrkvance a gastrotoulky Horáckem i Podhoráckem
33. díl: Ivančice proslavil nejen tamní chřest
34. díl: Bramborový salát z Vysočiny, unikátní lahůdka
35. díl: Víte, co je Podhorácké mládě? Přece výborná kynutá buchta
36. díl: Jižní Morava, to je doslova kraj zasvěcený jídlu a pití
37. díl: Znojemské okurky dělá znojemskými okurkami typický nálev
38. díl: Brněnské bramborové pagáčky
39. díl: Správný tradiční Moravský vrabec, to je plec a bůček
40. díl: Víno a další poklady moravské gastronomie
41. díl: Východočeská gastronomie aneb jídla se zajímavými názvy
42. díl: Pardubický perník, který ovšem pochází z Hradce Králové
43. díl: Kramfleky jako bramboráky aneb pochoutka východních Čech
44. díl: Hořické trubičky a jejich hodně zajímavá historie i současnost
45. díl: Bažantí stehna pro Václava Havla
Vydáme se společně napříč Českou republikou a ochutnáme krajové speciality. Například: Karlovarskou vřídelní polévku, Kraslickou liškajdu, Jesenické knedlíčky, oukrop a řadu dalších jídel, která vařily už naše babičky a prababičky.
Víte jak chutná liškajda? Že za vznikem hotelu Pupp stojí žena? Že na řízku si pochutnával už císař František Josef I.? Nahlédněte s námi pod pokličku kuchyně 19. století. Každý všední den po celé léto Putování s šéfkuchařem Radkem Pálkou a Zdenou Kabourkovou.
Uvařte si s Českým rozhlasem Hradec Králové jídla, které nikde jinde neochutnáte. Přesvědčte se o tom, že stále platí - jiný kraj, jiná chuť!
Tak si nechte chutnat!
Všechny recepty pěkně pohromadě:
Související
-
Léto s šéfkuchařem Radkem Pálkou aneb Kouzlíme v kuchyni. Rychlé ovocné koláče a bublaniny
Kdo si v létě neupeče alespoň jednou ovocnou bublaninu jakoby vůbec nebyl. Tento nadýchaný moučník musí milovat každý. Jaký máte nejraději?
-
Radek Pálka: „Rodiče si vzali do hlavy, že chci být šéfkuchařem. Tak jsem tomu začal věřit i já“
V pátek 4. září 2020 bude hostem Lady Klokočníkové v živém vysílání z rozhlasové kavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové od 10:00 šéfkuchař Radek Pálka.
-
Léto s šéfkuchařem Radkem Pálkou. 10 důležitých rad, jak si naplno užít nejrůznější grilování
Kdysi nám stačilo opéct si nad ohněm pár špekáčků, ale dnes jsme už náročnější. Z grilování pod širým nebem se stal oblíbený způsob, jak trávit čas s rodinou či přáteli.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.