Velikonoční recepty šéfkuchaře Radka Pálky aneb tradice připravovaná s láskou a poctivě

17. duben 2022

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům - symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození ukřižovaného Krista. Jsou také svátkem jara a oslavou toho, že se příroda po zimě opět probouzí. A co by to bylo za svátek, kdyby se netočil také kolem jídla?

Všechny epizody

Velikonoční recepty mají u nás dlouholetou tradici. Nejklasičtější pochoutkou tohoto období je určitě mazanec ze sladkého kynutého nebo tvarohového těsta. Na velikonoční tabuli nesmí také chybět beránek z třeného těsta, jidáše, boží milosti, nádivka plná jarních bylinek, vajíčková tlačenka nebo pomazánka. 

Velikonoce, velikonoční vajíčka

To vše a ještě mnohem víc vám nabízíme v seriálu Velikonoce se šéfkuchařem. O své recepty se s vámi podělí Radek Pálka, který tvrdí, že česká gastronomie ke krásná a chutná, zvláště dělá-li se tradičně a poctivě. 

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová