Velikonoční recepty šéfkuchaře Radka Pálky aneb tradice připravovaná s láskou a poctivě
Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům - symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození ukřižovaného Krista. Jsou také svátkem jara a oslavou toho, že se příroda po zimě opět probouzí. A co by to bylo za svátek, kdyby se netočil také kolem jídla?
Všechny epizody
Velikonoční recepty mají u nás dlouholetou tradici. Nejklasičtější pochoutkou tohoto období je určitě mazanec ze sladkého kynutého nebo tvarohového těsta. Na velikonoční tabuli nesmí také chybět beránek z třeného těsta, jidáše, boží milosti, nádivka plná jarních bylinek, vajíčková tlačenka nebo pomazánka.
To vše a ještě mnohem víc vám nabízíme v seriálu Velikonoce se šéfkuchařem. O své recepty se s vámi podělí Radek Pálka, který tvrdí, že česká gastronomie ke krásná a chutná, zvláště dělá-li se tradičně a poctivě.
Související
-
Víte, že pro naše prababičky Velikonocemi jarní svátky nekončily? A co všechno měly na práci?
Velikonoce platí za hlavní svátky jara. Naše prababičky ale uznávaly i další, které většina z nás už nezná. Navíc bylo jarní období plné práce na polích i v domácnosti.
-
Historii Velikonoc a velikonočních tradic v našem regionu vám...
Radioporadna - Mgr. Jana Nešněrová z Městského muzea a galerie v Úpici. Historie Velikonoc a velikonočních tradic. Jak se slavily Velikonoce v našem regionu - Zají...
-
Velikonoční speciality trochu jinak!
Máme pro vás šest receptů od Mirky Teichmanové na tradiční velikonoční jídla.
Nejnovější zprávy
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.