Velikonoční recepty šéfkuchaře Radka Pálky aneb tradice připravovaná s láskou a poctivě

17. duben 2022

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům - symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození ukřižovaného Krista. Jsou také svátkem jara a oslavou toho, že se příroda po zimě opět probouzí. A co by to bylo za svátek, kdyby se netočil také kolem jídla?

Všechny epizody

Velikonoční recepty mají u nás dlouholetou tradici. Nejklasičtější pochoutkou tohoto období je určitě mazanec ze sladkého kynutého nebo tvarohového těsta. Na velikonoční tabuli nesmí také chybět beránek z třeného těsta, jidáše, boží milosti, nádivka plná jarních bylinek, vajíčková tlačenka nebo pomazánka. 

Velikonoce, velikonoční vajíčka

To vše a ještě mnohem víc vám nabízíme v seriálu Velikonoce se šéfkuchařem. O své recepty se s vámi podělí Radek Pálka, který tvrdí, že česká gastronomie ke krásná a chutná, zvláště dělá-li se tradičně a poctivě. 

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.