Velikonoční speciality trochu jinak!
Máme pro vás šest receptů od Mirky Teichmanové na tradiční velikonoční jídla. Velikonoce jsou oblíbenými svátky jara a stejně jako při jiných slavnostních příležitostech i o Velikonocích si my, Češi, potrpíme na dobré jídlo a vybrané laskominy.
Všechny epizody
-
1
Nádivka, které se říká velikonoční buchta, sekanina nebo svítek
-
2
Tvarohový velikonoční svěceník neboli mazanec nesmí chybět u sváteční jarní snídaně
-
3
Jidáše se smetanou. Velikonoční pochoutka, která v sobě skrývá spoustu příběhů
-
4
Brusinkovo-špaldový beránek padne za oběť sladkým chutím. Je to jeho obvyklý osud
-
5
Slané muffiny se špenátem. Barevné dortíky na velikonočním stole dlouho nezůstanou
-
6
Nemusí být všechno sladké. Zkuste si udělat slaný velikonoční dort se špenátem a ricottou
Recepty jsou ovšem maličko vylepšené a vždycky něčím trošku jiné, než jak je dělali naši předkové.
Velikonoce jsou jedny z našich nejkrásnějších svátků. Kromě pomlázek, kraslic a křesťanských oslav jsou především oslavami příchodu jara.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.