Velikonoční speciality trochu jinak!

Slané muffiny se špenátem. Barevné dortíky na velikonočním stole dlouho nezůstanou

Máme pro vás šest receptů od Mirky Teichmanové na tradiční velikonoční jídla. Recepty jsou ovšem maličko vylepšené a vždycky něčím trošku jiné, než jak je dělali naši předkové. 

Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná některé dortíky. Pokud se na ty vaše velikonoční hned nevrhnou děti, můžete jimi v pondělí uplácet ranní koledníky.

Nemusí být všechno sladké. Vyzkoušejte recept od Mirky Teichmanové na slané muffiny se špenátem. Ten k jaru a Velikonocům patří!

Suroviny:
250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, ½ lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 75 g rozpuštěného másla, 250 g podmáslí, 80 g strouhaného sýra, 300 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 200 g sekaného špenátu nebo kopřiv,1 cibule

Postup:
Na tuku zpěnit cibuli, přidat špenát, krátce podusit.
Smíchat sypké suroviny a do nich přidat vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí.
Vmíchat sýr, slaninu a špenát.

Muffiny jsou skvělou dobrotou pro ranní i večerní zakousnutí a potěší také všechny mlsné návštěvy.

Než se vrhnete do pečení muffinů, přesvědčte se, že máte doma speciální formu na muffiny, do které budete těsto dávkovat. Praktickou vychytávkou jsou také košíčky, díky kterým budou muffiny nejen dobře vypadat, ale také se budou lépe brát do ruky.

Tradice trochu netradičně. Velikonoční nádivkové muffiny s mandlemi (ilustrační foto)

Přejeme dobrou chuť a krásné Velikonoce!

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.