Velikonoční speciality trochu jinak!
Slané muffiny se špenátem. Barevné dortíky na velikonočním stole dlouho nezůstanou
Máme pro vás šest receptů od Mirky Teichmanové na tradiční velikonoční jídla. Recepty jsou ovšem maličko vylepšené a vždycky něčím trošku jiné, než jak je dělali naši předkové.
Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná některé dortíky. Pokud se na ty vaše velikonoční hned nevrhnou děti, můžete jimi v pondělí uplácet ranní koledníky.
Nemusí být všechno sladké. Vyzkoušejte recept od Mirky Teichmanové na slané muffiny se špenátem. Ten k jaru a Velikonocům patří!
Suroviny:
250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, ½ lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 75 g rozpuštěného másla, 250 g podmáslí, 80 g strouhaného sýra, 300 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 200 g sekaného špenátu nebo kopřiv,1 cibule
Postup:
Na tuku zpěnit cibuli, přidat špenát, krátce podusit.
Smíchat sypké suroviny a do nich přidat vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí.
Vmíchat sýr, slaninu a špenát.
Muffiny jsou skvělou dobrotou pro ranní i večerní zakousnutí a potěší také všechny mlsné návštěvy.
Než se vrhnete do pečení muffinů, přesvědčte se, že máte doma speciální formu na muffiny, do které budete těsto dávkovat. Praktickou vychytávkou jsou také košíčky, díky kterým budou muffiny nejen dobře vypadat, ale také se budou lépe brát do ruky.
Přejeme dobrou chuť a krásné Velikonoce!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka