Vladimír Burjánek: Sliby chyby

9. duben 2023

Když naše babička nemohla něco pochopit, obvykle po chvilce mudrování pronesla. Aby tomu prase rozumělo. Říkám si to také, kdykoliv se setkám s nepochopitelnými věcmi. Tak třeba pošta pravidelně zdražuje své služby, ba co víc, inovuje také nabídku. Třeba nápadem, prodávat v prostorách  drobné občerstvení, bonbóny, křupky, brambůrky, sušenky a jiné pochutiny. 

Čtěte také

V minulosti jsem viděl u nás na poště prodávat knížky, psací potřeby, hlavolamy, keramiku a řadu dalších lákadel. Vždycky si říkám, že by možná bylo užitečnější, dělat pořádně to základní. Doručovat. To když nám známá ze Švédska na konci února oznámila, že jí došel náš vánoční pozdrav. V tom aby se prase vyznalo, vzpomínám na babičku.

Roky používám na občasnou bolest hlavy nurofen. Se zájmem jsem tedy sledoval situaci v lékárnách kolem něho. Lékárníci říkali, že nemají, ministr tvrdil, že je. Když se shodli a opravdu chyběl, hlavně pro děti, běžela na něho ještě v televizi reklama.

Čtěte také

V tom aby se prase vyznalo, posteskla by si naše babička. Občas lidi překvapí i rozdílné ceny. Zažil jsem to minulý týden.

Nakupuji jeden lék pravidelně v nemocniční lékárně. Šel jsem jinam a ejhle. Ten samý lék a o sto procent větší cena. Jeden z případů, kdy vzniklou situací se stává z lékárny rázem lekárna.

Spustit audio

Související

  • Vladimír Burjánek: Popletové

    Někteří lidé, aby dodali svému já vážnosti, používají s oblibou cizí slova. Malér je ovšem v tom, když neznají jejich význam, nebo si cizí výrazy pletou s podobnými slovy.

  • Vladimír Burjánek: Domácí práce

    Je nepochybně užitečné učit děti pořádku a zapojovat je do práce. Ať už jde a domácí činnosti, práci na zahrádce, nebo postupné získávání zručnosti, vědomostí a šikovnosti.

  • Vladimír Burjánek: Krmivo

    Aby měl rybář úspěch, zkouší mnohdy divy světa, co dát jako návnadu, aby to ryby přilákalo. Dnes je hej, když navštívíte rybářský krámek, můžete si vybrat možné i nemožné.