Škola připravuje naše děti na budoucnost. Klíčová bude jejich schopnost zvládat a přijímat změny

3. září 2019

Na co má škola klást důraz a co rozvíjet, aby naši potomci žili plnohodnotně? Jaké jsou přednosti alternativního a klasického vzdělávání? Co způsobuje dětem stres ve škole? Byli byste raději pro slovní hodnocení žáků a nikoliv známky? Jak pomoci svým potomkům s učením do školy? Jak komunikovat s učitelem? Využijte Scio projekty pro rodiče a děti.

Čtěte také

Michaela Poljaková ze společnosti Scio je hostem naší radioporadny na téma: Domácí příprava a učení. Komunikace se školou.

Budoucnost je stěží předvídatelná. A skoro jediné, co o ní víme je, že bude přibývat malých i velkých změn. A navíc budou přibývat stále rychleji. Životy dnešních dětí budou ještě méně předvídatelné a plné změn, než ty naše.

Je jasné, že pro spokojený život bude klíčová flexibilita, schopnost změny zvládat, vyrovnávat se s nimi, nebát se jich, vidět v nich příležitost, využívat je či dokonce řídit a prosazovat.

Michaela Poljaková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Je umění to chtít dělat, s radostí přijímat změny. Proto mají Scioškoly heslo: "Změna je pro nás trvalý stav."

Čtěte také

Společnost Scio založil v roce 1995 Ondřej Šteffl. V jeho počátcích byla snaha vytvořit profesionální testy pro přijímací zkoušky, které byly běžné v USA a u nás chyběly. A protože se Scio dlouhodobě snaží sledovat inovace ve vzdělávání a přenášet je do praxe, otevřela v roce 2015 první ScioŠkolu, inovativní základní školu.

Nyní existuje již deset takových škol, včetně jedné střední školy. Velkým tématem je pro Scio i paralelní vzdělávání, které probíhá mimo školu a umožňuje rodičům aktivně se podílet na rozvoji svých dětí.

Scio chce měnit vzdělávání. Zvládnout změnu znamená něco nového se naučit.

Celou radioporadnu s Michaelou Poljakovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související