Řidiče v Trutnově a blízkém okolí čekají dopravní komplikace. Ve městě se staví nový kruhový objezd

4. duben 2022 08:40

Stavba kruhového objezdu v Trutnově. Oprava výpadovky na hory a další práce na silnicích. To vše čeká řidiče v Trutnově a okolí. Práce omezí dopravu už od pondělí 4. dubna. Kde konkrétně? Podrobnosti zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Konkrétně jde o křížení ulic Pražská, Žižkova a Úpická. Silničáři v tomto místě začnou se stavbou kruhového objezdu. Práce mají trvat až do poloviny letošního prosince a jejich výsledkem by měl být plynulejší provoz. Často totiž v tomto místě v ranních hodinách a potom mezi 14 až 16 hodinou odpoledne vznikaly kolony.

Čtěte také

Dost problematické bylo také například odbočení z hlavní silnice směrem od nábřeží k nemocnici.

Ředitelství silnic a dálnic také kromě okružní křižovatky chystá vybudovat dva nové ostrůvky na přechodech pro chodce. A další potom v okolí mateřské školy v ulici Na struze.

Podle silničářů, ale i vedení radnice, by se tak rozhodně měla zvýšit bezpečnost chodců při přecházení frekventované páteřní silnice.

Jaká další omezení kvůli stavebním a opravným pracím čekají řidiče?

Opravdu na sebe nenechají dlouho čekat, nastanou už ve čtvrtek 7. dubna. Konkrétně jde o silnici mezi Prkenným Dolem a městskou částí Trutnova Babím.

Čtěte také

Tato oprava je velmi rozsáhlá a je rozdělena do dvou etap. První potrvá do 10. července, kdy se řidiči dostanou ještě k pevnosti Stachelberg.

Druhá etapa oprav začne potom hned 11. července a skončí posledním říjnovým dnem. To už bude cesta ke Stachelbergu uzavřena. Objízdná trasa povede přes Zlatou Olešnici, Bernartice, dále Královec a Žacléř.

Další opravy se potom týkají například výpadovky na hory v Krkonošské ulici vedle obchodní zóny u Tesca.

Čtěte také

Dopravních omezení je opravdu hodně. Určitě budou na provoz kolem uzavřených míst dohlížet policisté. Je to tak?

Ano, policisté počítají s tím, že tato místa budou pravidelně objíždět a kontrolovat. Komplikace se čekají ze začátku hlavně v blízkosti stavby nového kruhového objezdu.

Policie apeluje na řidiče, aby pečlivě sledovali veškerá dopravní značení a jezdili opravdu pouze po vyznačených objízdných trasách.

Spustit audio

Související