Míříte-li do Krkonoš, počítejte s tím, že narazíte na policejní hlídku. Těch v našich horách přibylo

29. prosinec 2021 08:40

Hlavní příjezdové silnice do krkonošských středisek jsou pod dohledem policistů. Ty zajímá především to, jestli řidiči před jízdou nepožili alkohol nebo omamné látky. Zatím odhalili pouze jednotky hříšníků. Kontrovat budou až do doby, kdy lidé naše nejvyšší hory hromadně opustí, tedy začátkem nového roku. 

Čtěte také

„Dobrý den, silniční kontrola, pane řidiči. Vyzvu vás pouze k provedení dechové zkoušky na alkohol." Dopravní policista Petr Vítek kontroluje auta auto na hlavním dopravním tahu ve Špindlerově Mlýně. „Je to v pořádku, samé nuly.

Právě v tuto dobu je koncentrace lidí v horských městech vysoká, přijeli na zimní dovolenou, oslavit konec roku nebo jde o jednodenní lyžaře.

Policisté jsou podle Petra Vítka patřičně vybaveni. „Trubiček na dýchání máme samozřejmě dostatek. Je jich na ten povánoční a novoroční nápor připraveno zhruba 1500, což je na těch sedm až osm dní akorát.

Míříte-li do Krkonoš, počítejte s tím, že narazíte na policejní hlídku

Jde o takzvanou rychlou kontrolu na alkohol. Za jednu hodinu zastaví hlídka 40 až 50 aut.

Čtěte také

„Aby bylo co nejvíce kontrol vozidel a ti řidiči se prosévali, protože dopravní provoz je čím dál větší, říká policista Petr Balák.

Nekontroluje se pouze na silnicích, ale i třeba kolem sjezdovek. „Jsou tam lákadla, jako je svařené víno nebo grog. A lidé si potom neuvědomí, že i po hodince, když si sednou za volant, tak bohužel nadýchají.

Zvýšené policejní kontroly potrvají do konce víkendu, kdy budou turisté postupně hory opouštět.

Spustit audio

Související