Preventistka Gabriela Lepková: Případů násilí dětských gangů přibývá. Nestrkejme hlavu do písku!

24. červen 2021

Dětská kriminalita se neodehrává v parcích a temných zákoutích, ale už i v centrech měst a na sídlištích. Lidé mají v mnoha případech strach a dělají, že nic nevidí, ale minimem by mělo být přivolání městské policie. Nikdo by neměl být lhostejný! Každý musí reagovat na události, které se kolem něho dějí.

Čtěte také

I tato slova zazněla v radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové, kde hostem Pavly Kindernayové byla preventistka Gabriela Lepková, vedoucí nízkoprahového centra Klídek organizace Prostor Pro.

Koronavirová pandemie změnila život téměř všech lidí. Jaké to bylo pro děti? Byly v bezpečném prostředí? Odpovědi budeme dostávat až v průběhu následujících let.

V některých rodinách se nakumulovaly věci, které nejsou v pořádku! Byly děti, které při pandemii utíkaly z domu, protože neměly doma bezpečné zázemí.

Čtěte také

Agresivita je důsledkem toho, že nejsem v životě spokojený, neumím si s něčím poradit a tak si zlost vybíjím na někom jiném. Agresivní děti takto nevhodnou formou volají o pomoc! Chtějí na sebe upozornit, protože se jim v životě nedostává toho, co by si přály.

Prevence bohužel zatím není ve společnosti prioritou, myslí si vedoucí nízkoprahového centra Klídek v Hradci Králové Gabriela Lepková. Poslechněte si celou radioporadnu s jejími názory.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.