Dagmar Ruščáková: Hodinky

25. červenec 2021

Chystala jsem se na radostnou společenskou událost. Šaty, boty, kabelka, šperky… vše spolu krásně ladilo. V duchu jsem si zrovna dělala poslední inventuru, když mě napadlo - co hodinky?

No jo, co hodinky? Vždyť já už roky žádné hezké nemám! Tedy, hodinky samozřejmě mám, nemohu bez nich být. Jenže tyhle, jak jsou chytré, tak určitě neposlouží jako šperk.

Čtěte také

Celé roky byly hezké a nápadité hodinky mým nezbytným a milovaným doplňkem. Vybírala jsem si je pečlivě a jediné, co měly společné bylo, že nikdy nebyly zlaté a klasické. Pamatuju si na modely výstřední i elegantní.

Ty poslední jsem koupila v Maastrichtu při příležitosti synovy tamější promoce - a byly úžasné. Pravda, z čísel měly označenou jen dvanáctku, ale to mi nevadilo - byla jsem zvyklá. Jak jednou pravil můj muž, přesný čas byl pro ostatní, já jsem ze svých hodinek obvykle dostala jen kvalifikovaný odhad.

Dámské hodinky tvoří nezanedbatelný módní doplněk každé ženy (ilustrační foto)

Jenže před lety mi hodinky spadly tak nešťastně, že se v jednom rohu rozdrtilo sklíčko a byly neopravitelné. Tehdy rodina odhadla moje technologické preference a dostala jsem místo hodinek klasických hodinky chytré.

Zaradovala jsem se - takových možností!

Hodinky nejen měří kde co, ale navíc jsou funkčně propojené s mobilem, mobil potom s mým notebookem.

Čtěte také

Rychle jsem si zvykla na všechny nabízené vymoženosti a ve svém nadšení jsem si v nich nastavila i možnost placení! Dokonce jsem to i vyzkoušela, ale použití mobilu s otiskem prstu pro potvrzení platby je o tolik pohodlnější, že už jsem to neopakovala.

Jenže pak přijde slavnostní chvíle a já nemám na ruce krásné hodinky… No, co už. Levou ruku mám jen jednu a těch chytrých se vzdát nechci. Avšak… kdo ví. Vždyť tohle dilema musí řešit víc žen, ne? Třeba moje příští chytré hodinky už zase budou vypadat jako šperk. Ale čas, ten budou ukazovat přesně!

Spustit audio

Související

  • Dagmar Ruščáková: Kuchařky

    Bylo to pár dní po Vánocích, když mi můj mladší syn poslal sérii fotek, dokumentující precizní přípravu chilli noc carne včetně velmi lákavě vypadajícího výsledku.

  • Dagmar Ruščáková: Pod sprchou

    Je to chvíle, na kterou se těším, ať je venku horké léto, studená zima nebo cokoliv mezi tím. Večer před spaním si stoupnu do sprchy a smývám ze sebe neklid uplynulého dne.

  • Dagmar Ruščáková: Po svém

    V oblíbeném playlistu mé tříleté vnučky Kačenky figuruje na jednom z prvních míst Mobyho písnička Extreme ways.