Zapečené plněné brambory s mletým masem jsou rychlým obědem nebo večeří
Jde o jednoduchý a velmi chutný pokrm, který může připravit i kuchařský začátečník. Brambory plněné mletým masem vám určitě přijdou k chuti. Jídla z brambor jsou populární zvláště u dětí. A také na chatách a chalupách, protože jsou rychlá a levná.
Doporučujeme brambory uvařit den předem, pěkně se „zatáhnou“ a lépe se s nimi pracuje. Vydlabané vnitřky brambor určitě nevyhazujte, dají se použít na zahuštění polévky, do knedlíků či jiného těsta, do salátu nebo zeleninového pokrmu.
Suroviny:
brambory - větší, oválné 1 kg, vepřové mleté maso 300 g, mortadella 50 g, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného pecorina nebo parmazánu, olivový olej 3 lžíce, hladkolistá petržel, sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé je přepůlíme a půlky vydlabeme.
Mleté maso v míse smícháme s nakrájenou mortadellou, vejci, polovinou sýra, olejem a petrželkou. Podle chuti osolíme a směsí vyplňíme vydlabané půlky vařených brambor. Posypeme zbylým sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180° Celsia asi na 20 - 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.