Vyvarujte se společenských chyb na plesech. Dobře vám poradí mladý módní návrhář Dominik Navrátil

19. listopad 2019

Obecně můžeme módu a její nejnovější trendy rozdělovat podle střihů, materiálů, ozdob, barev, délky šatů a dalších kritérií. Co už ale pomalu odchází a co naopak do módy přichází?

Módní návrhář Dominik Navrátil v naší radioporadně na téma: trendy pro nadcházející plesovou sezónu.

Na jaké chyby si dávat pozor!

Dámy ve zralejším věku by si měly dávat pozor na délku šatů a také odhalená ramena. Dále se soustřeďte na střihy a materiál šatů vzhledem k jednotlivým typům postavy.

Čtěte také

Jak se obléknout na maturitní ples? Co budou volit za společenské oblečení maminky, babičky, tatínkové a dědové?

Dress cod - takzvaný „black tie" je asi nejpřísnější. Co přesně předepisuje a při jakých příležitostech?

Dámám "nařizuje" slavnostní dlouhou večerní toaletu. Neměly by chybět ani podpatky. Pozor: zářit můžete ale i bez "princezniných" šatů. Současným trendem jsou jednodušší splývavé nebo obepnuté střihy, které dají vyniknout vaší přirozené kráse. Můžete vybírat z výrazných materiálů, hitem jsou letos jednoznačně veškeré lesklé třpytivé látky, zdobení a flitry.

Lada Klokočníková a Dominik Navrátil ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Na méně oficiální události můžete volit i róby s kratší černou. V současné době nemusí být čistě černé, i na nich je v kurzu lesk a třpyt. In budete s decentním výstřihem, dlouhými rukávy nebo se zajímavými silonkami, které celému outfitu dodají nádech elegance.

Zaměřte se na vkusné detaily

Čtěte také

3D prvky mohou tvořit jemné kvítí nebo ozdobné kamínky. Nejlépe vypadají na tenkých a průhledných materiálech.

Také mašle dokáže podpořit ženskou stránku, když ji správně umístíte. Můžete tak pozvednou své přednosti a zamaskovat nedostatky. Správně umístěná vázanka u pánu je naprostý základ.

Jeden z nejúspěšnějších trendů posledních let zastupují krajky všeho druhu. Zkusit můžete cokoli. Krajky navíc sluší úplně každé ženě! Bez výjimky. Vyzkoušejte a uvidíte.

Celou radioporadnu s Dominikem Navrátilem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.