Barvy, střihy a materiály letošního podzimu. 6 módních trendů, které by vám neměly uniknout

8. říjen 2019

Nastal podzim a s ním i pochmurné počasí, a ještě pochmurnější nálada. Naštěstí nás módní trendy vyvedou z podzimního splínu, a to díky od hlavy až po paty barevným outfitům, netradičním kombinacím a výrazným doplňkům. Ať už potřebujete obnovit šatník nebo hledáte jen trochu inspirace, zůstaňte v obraze s módními trendy podzim / zima 2019.

Módní návrhář Dominik Navrátil hostem naší radioporany na téma: barvy, střihy a materiály letošního podzimu. Rady a tipy jak zakrýt faldíky a mít krásnou siluetu.

6 módních trendů, co by vám neměly ujít

Pestré barvy v podzimní šedi
Ač se většinou zimní a podzimní měsíce nesou v duchu černé, šedé a hnědé, tento rok tomu však bude jinak.

Čtěte také

Svízlivé podzimní počasí letos můžete prozářit celou škálou barev od tyrkysové, tmavě růžové po slunečnicově žlutou.

A jak kombinovat zářivé barvy? Nejlépe v monochromatic stylu. Takže od hlavy po paty v růžové či v červené. Navrch oblečte stejnobarevný kabát anebo nadčasový trenčkot, který z módy nikdy nevyjde.

A pozor! Další z podzimních trendů 2019 jsou neonové lodičky a neonový rolák!

Kožené kalhoty
Džíny nosí každý, ale ne každý si netroufne nosit tento podzimní trend, kterým jsou kožené kalhoty.

Blíží se podzim a s ním i pochmurné počasí, a ještě pochmurnější nálada. Naštěstí nás módní trendy vyvedou z podzimního splínu

Není to však poprvé co jsou v módě. Každý z nás si jistě pamatuje Angelinu Jolie či nezapomenutelné Spice Girls.

Tento rok se však kožené kalhoty nenesou v rebelskému duchu, avšak jdou ruku v ruce s podzimní nonšalancí vlněných svetrů a černých roláků. Případně můžete ke koženým kalhotám obléci košili a přidat kotníčkové černé kozačky.

Pokud však pravou kůži neschvalujete, můžete vyzkoušet i kalhoty z jiných materiálů jako je například veganská kůže.

Plisovaná sukně
Plisované sukně se na vrcholu drží už nějakou dobu a jinak tomu nebude ani tento podzim. Ideální jsou ty v délce midi a sladit je můžete jak s koženou nebo džínovou bundou, tak i se sakem.

Dominik Navrátil
je mladý módní návrhář a produktový designér. Módnímu návrhářství se věnuje úspěšně od roku 2013. Jeho tvorba začíná u běžné konfekce, přes večerní róby, až po alternativní a scénické kostýmy. V posledních dvou letech představil dvě velmi úspěšné kolekce a po lístcích na přehlídky se jen zaprášilo. V tvorbě využívá originálních prvků, počínaje autorskými výšivkami, krajkami a netradičními střihy.

Zvolit můžete jednobarevné v barvách podzimu, ale i kostkované nebo s abstraktním vzorem.

Kohoutí stopa
Ptáte se, co že to je? Jde o vzor, který nápadně připomíná mnohem známější pepito. Kohoutí stopu vnesl do módy už v padesátých letech minulého století Christian Dior a tento vzor se s přestávkami stále vrací.

Dominik Navrátil ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Oblíbený je zejména na saku, najdete ho ale i na kalhotách nebo šálách. Aspoň jeden kousek s kohoutí stopou by letos na podzim váš šatník neměl postrádat.

Batohy
Ne, že by kabelky nadobro vymizely, to určitě ne. 

Coby módní doplněk jsou letos na podzim největším hitem batohy

Coby módní doplněk jsou ale letos na podzim největším hitem právě batohy. Elegantní, praktické a hodící se ke všemu, i k lodičkám!

A co víc, ulevíte svým zádům, protože, co si budeme namlouvat, kabelky naplněné všemi ženskými „nezbytnostmi" správné držení těla zrovna nepodporují.

Sako
Čím se v chladnějších podzimních dnech zahřát, pokud neholdujete koženým bundám? Pak je správnou volbou klasické sako.

Pánským střihem ani větší velikostí nic nezkazíte a je jen na vás, jestli zvolíte jednobarevné, nebo se vzorem. Třeba právě to s kohoutí stopou!

Celou radioporadnu s Dominikem Navrátilem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související