Vladimír Burjánek: Velikonoční nářez

12. duben 2020

Po dopoledním rušném velikonočním koledování jsem se tehdy vypravil do města na fotbalové utkání. S nadějí úspěšné nadílky soupeřům mého klubu. Pozdravil jsem se s téměř osmdesátiletým kamarádem, někdejším výborným a všestranným sportovcem. 

To jsem netušil, že tu je i další, stejně starý fanoušek, také bývalý sportovec. Znal jsem dobře oba. Nevím, co si ti dva kdy udělali, ale měli se rádi jako kočka s myší. Tentokrát to ovšem vyvrcholilo. Sedíme, fandíme, když najednou zaregistrujeme pod tribunu rozruch. Ti dva rivalové se potkali, něco si řekli a pustili se bez obalu do sebe.

Diváci začali místo kopané sledovat tenhle zápas

Dva téměř osmdesátiletí staříci zápasili, mávali rukama, občas se jeden či druhý trefil, dokonce se kouleli po zemi jako malí kluci a začala crčet krev z nosů.

Čtěte také

Podívaná to byla tragicko - komická. Umravnil je až hrající vnuk jednoho z nich, hráč, který vyběhl z hřiště, chytil dědu, pořadatel čapl toho druhého bojovníka a rozehnali je, jako medvěd lesní včely.

Po tomto incidentu jsem v týdnu potkal prvního. Dělal jsem, že nic nevím a říkám. Tak jsem slyšel, že jsi se popral s Brabčákem. On hned zareagoval. To ti řeknu, on si myslel, že je větší, ale zapomněl, že jsem boxoval. Já mu namlátil, to jsi neviděl, byl úplně vyřízenej.

Za pár dnů jsem se setkal s tím druhým ranařem. Co to děláš, ty pereš starší lidi? Ten mizera, konečně se mi povedlo, sečíst mu to. Já mu nařezal, co se do něho vešlo. Reagoval okamžitě. Každý měl na onu velikonoční mrskačku svůj pohled. Samozřejmě ten vítězný.

Spustit audio

Související

  • Vladimír Burjánek: Velikonoce

    Miloval jsem velikonoce už od dětství, aniž bych o nich znal širší souvislosti jako o nejdůležitějším křesťanském svátku. Těšil jsem se jako dítě hlavně na pomlázku. 

  • Vladimír Burjánek: Velikonoce

    Velikonoce – jsou velevýznamný církevní svátek, jinak také označovaný jako svátky jara. Ačkoliv si určitě vzpomenete, že jste se za kraslicemi brodili někdy i sněhe...

  • Vladimír Burjánek: Být in

    Kdysi se tomu říkalo jít s dobou. V módě, výrazových prostředcích, účesu, chalupě, novém autu, prostě ve všem. Dnes být in, znamená daleko širší spektrum.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.