V pondělí se otevřou fitness centra. Jeden návštěvník na 15 m² a maximálně 10 lidí na posilovnu

16. květen 2021 08:00

V pondělí 17. května se po dlouhé době otevírají fitness centra. Lidé ale budou muset při návštěvě dodržovat přísná epidemická opatření. Ani ta je ale neodlákají od toho, aby posilovnu po několika měsících zase navštívili.

Čtěte také

„Jsem nesmírně rád, že se konečně budeme moci podívat do posilovny, i když s určitými opatřeními. A dáme si trochu do těla," říká nadšený Patrik Jandejsek, který se chystá do posilovny hned v pondělí.

Doma se ke cvičení totiž spíše přemlouval a zvládal podle svých slov maximálně 15 minutové tréninky. Do posilovny se těší hlavně na stroje.
„Těším se hlavně na bench, který doma nemám, už jen kvůli prostorovým podmínkám. Těším se na kladky, ale také na to, že se po dlouhé době uvidíme s přáteli a že začneme zase konečně normálně žít."

Posilovny se už nemůže dočkat ani Eva Sýkorová. Ta tolik stroje nevyužívá, ale kontakt s ostatními cvičenci ji vždy vybičuje k lepším výkonům.
„Nejvíc mne motivují ostatní lidé. Když vidím další holky jak jedou, tak si prostě řeknu, že dalších 30 dřepů ještě taky dám. Ale když jsem doma, tak usoudím, že to pro dnešek už stačilo. Takže se opravdu těším na atmosféru v posilovně a na tu motivaci."

Čtěte také

Do posilovny se ale dostanou pouze ti, kteří předloží negativní test na covid, nebo lidé kteří se prokážou potvrzením o očkování, či potvrzením že jsou v ochranné lhůtě od prodělání koronaviru.
„Dělám ve firmě, kde jsme testovaní, takže podstupuji antigenní testy," vysvětluje Patrik Jandejsek.

„Mám štěstí, že jsem už obdržela certifikát o očkování, to si myslím, že bude pro mne výhoda," doplňuje Eva Sýkorová.

Dalším opatřením je to, že na 15 m² bude moci být jen jeden člověk a zároveň na celé vnitřní ploše sportoviště nebude moci být více než 10 sportovců. Provozovatelé ale všechno na návrat klientů připravují.

Čtěte také

„Udělá se velký úklid, vše se vydezinfikuje. Bude to připraveno pro klienty, aby měli co největší pohodlí a servis," říká majitel fitness centra Vojtěch Koritenský.

A dodává, že kontrolovat se budou i samotné stroje.
„Musí se zkontrolovat, jestli je všechno utažené a promazané. Na strojích uděláme kompletní servis, aby se někomu něco nestalo."

I přes všechna opatření proti koronaviru mají lidé chuť sportovat.
„Volají, píší, ptají se. Těch dotazů je poměrně hodně, je vidět, že se lidé těší a jsou hladoví po cvičení."

Návštěvníci musí také dodržovat dvoumetrové rozestupy a po výkonu se například nemohou v posilovně osprchovat nebo se převléknout v šatně.

Spustit audio

Související