Hanka Kynychová: Pohyb je hygiena těla. Za ideální považuji, když se cvičení stane součástí života

9. říjen 2020

Fitnesstrenérka, moderátorka a filantropka Hana Kynychová je hostem Lady Klokočníkové v přímém přenosu z rozhlasové kavárny v pátek 9. října po 10. hodině. Povídat si budou mimo jiné o tom, jak pravidelně cvičit, když jsme na štíru s časem.

Čtěte také

Už se lidé vrátili do tělocvičen? V jaké jsou kondici? Co je teď nejvíc zajímá? Bojují po karanténě s kily navíc?

Každá z nás řeší svoji postavu. Každá chceme mít postavu snů v letních šatech, topech, šortkách a hlavně v plavkách nebo v plesových šatech či na svatbě nebo jiné společenské události. A jak na ni?

„Samozřejmě, že základem je pravidelné cvičení. Ale nedílnou součástí cesty za postavou snů je správná strava. Říká se totiž, že postavu tvoří 30 procent cvičení a 70 procent strava. Na mě to opravdu platí," říká Hanka Kynychová.

Hanka Kynychová
Sama za sebe vám doporučuji pravidelný pohyb. Zacvičte si alespoň jednou denně. A nezapomínejte také na protažení těla! Bylo by ideální, kdyby se cvičení stalo každodenní součástí vašeho života, stejně jako třeba čištění zubů. Vždyť i pohyb je určitá hygiena těla.

V době karantény se hodně rozjely různé online kurzy, výzvy, videocvičení přes internet. Lidé si to dost oblíbili a byli by rádi, kdyby tak mohli pokračovat.

Čtěte také

Jednou z mála nevýhod takového cvičení ovšem je, že vaše pohyby odborník nemůže při cvičení opravovat.

Co ženy nejvíc žádají za cvičení? Kolikrát v týdnu je ideální cvičit? Máme to přesně dané, nebo každý může cvičit podle svých možností?

Mluví se o tom, že povolené břišní a bederní svaly vedou ke spoustě problémů, takže zpevnit tyto partie je základ? Které cviky jsou pro to ideální?

Lada Klokočníková a Hana Kynychová v rozhlasové kavárně

Celý rozvor Lady Klokočníkové s Hankou Kynychovou najdete v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.