Cvičte s dětmi! Rychle se spolu po karanténě dostanete zpátky do formy a užijete si i dost legrace

8. červen 2020

V době karantény se lidé rozdělili na dvě skupiny - jedna začala být aktivní víc než kdy jindy, protože na sportovní aktivity bylo víc času; druhá si stěžuje, že doma poctivě vařila, jedla a taky přibírala. Co teď s tím? Od čeho se odpíchnout?

Kondiční trenér Igor Ročín provozuje areál pohybu Arepo v Hradci Králové, trénuje sportovce, malé děti, ale i širokou veřejnost, sportu se věnuje celý život, provozuje také bojové sporty.

Igor Ročín ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Podle čeho vybírat vhodné pohybové aktivity? Jaký režim si osvojit, kolikrát týdně se hýbat a jak dlouho? Vyjížďka jednou týdně na kole asi nebude nestačit.

Cvičení v době koronaviru a návrat do reality

V době karantény pružně zareagovali mnozí trenéři. Byla veliká nabídka on-line lekcí: například 21 denní plán pro ploché břicho; sestavy cviků pro štíhlé nohy; cvičení na bolavá záda atd.

Čtěte také

Nevadí, pokud je cvičení jednostranné a člověk se věnuje především jedné partii těla? Co všechno bychom museli splnit, abychom si za 21 dní vypracovali například ono ploché břicho? Je to vůbec reálné?

Někteří lidé si zvykli oproti svému běžnému režimu cvičit pravidelně. Teď jim to ale pracovní a další povinnosti opět neumožní. Jak si ideálně upravit denní režim?

Zkratka AREPO znaméná Areál pohybu. Snažíme se vybudovat centrum pohybových aktivit, které budou pro celou rodinu. Chceme vytvořit jakési komunitní centrum, které bude fungovat v oblasti sportu, vzdělávání a také výchovy. Pohyb je základní potřebou každého jedince napříč věkovými kategoriemi a my chceme umožnit tu zdravou formu pohybu komukoliv, kdo k nám zavítá.

Jak podpořit cvičení stravou a pokud budu dělat všechno správně, kdy mohu očekávat nějaký vididelný výsledek?

Cvičení dětí a podpora ze strany rodičů

Věnujte se s cvičením i dětem. Zlepšíte tak jejich pohybovou zdatnost.

Jana Kudyvejsová a Igor Ročín ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jaký nastavit režim dětem nastavit, aby to pro ně představovalo zdravý rozvoj a aby je to především bavilo? Existují speciální trenéři pro děti? A bude to pro rodiče finančně únosné?

Celou radioporadnu s Igorem Ročínem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související