Špagety s kuřecím masem a rukolou. Ochutnejte pravou Itálii

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.

Špagety jsou italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu. Je to italské národní jídlo.

Rukola je v českých kuchyních stále spíše vzácností, ale její popularita pomalu roste. Tato listová zelenina má neopakovatelná chuť a zpestří nejen saláty či těstoviny, ale i masová jídla. Navíc obsahuje spoustu vitamínů.

Rukola se sýrem a těstovinami

Suroviny: špagety, kuřecí prsní řízky 650 g, olivový olej 2 lžíce, sůl, černý pepř, chilli paprička, česnek, máslo, suché bílé víno 100 ml, čerstvá rukola, parmezán

Postup: Nejdřív přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety.
Mezitím rozehřejte v hluboké pánvi olivový olej, přidejte nakrájené kuřecí maso, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dozlatohněda. Přidejte chilli papričku s česnekem a máslem, trochu opečte a podlijte bílým vínem. Víno nechte odpařit, přidejte uvařené špagety a rukolu, promíchejte a rozdělte na talíře.
Nakonec pokrm posypte nastrouhaným parmazánem.

03126186.jpeg
autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.