Řidiče čekají před Vrchlabím ze směru od Trutnova komplikace. Opravuje se tam totiž hlavní silnice

12. září 2022 08:50

Oprava silnice od Trutnova do Vrchlabí komplikuje dopravní situaci, konkrétně v úseku Lánov - Vrchlabí musí totiž řidiči jezdit pouze kyvadlově. V jakém místě je situace nejhorší, to zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

Nejkomplikovanější je teď situace před letištěm. Směrem od Lánova se tvoří kolony až právě k tomuto úseku. Ten je v obou pruzích vyfrézovaný a řidiči tu musí velmi zpomalit.

A o pár metrů dál je potom čeká semafor nebo pracovník stavby, který celou dopravu řídí. Zejména ráno, řekněme zhruba od sedmé hodiny, kdy spousta lidí míří od Trutnova do města za prací a do školy, tak se tvoří kolony a automobily musí čekat.

Dopravní špička potom polevuje asi kolem půl deváté dopoledne. Ovšem obdobná situace pak nastává odpoledne kolem 14. hodiny, kdy končí směny ve firmách, děti ve školách a doprava tady houstne.

Čtěte také

Tedy je nutné určitě počítat se zpožděním, bohužel také dochází často ke zpoždění autobusových linkových spojů.

Jakou část opravy už mají silničáři za sebou a co je ještě čeká?

Nový asfaltový povrch v obou pruzích už se podařilo položit od Lánova až k zatáčce za letištěm směrem od Trutnova. A dál potom směrem do Vrchlabí až k autobusové zastávce je silnice vyfrézovaná v obou pruzích.

Čtěte také

Řidiči musí dávat opravdu pozor i když jedou pomalu, protože se několikrát musí vyhnout poměrně dost vysokým překážkám na vyfrézované komunikaci.

Jak dlouho ještě práce potrvají?

Oprava je rozdělena do dvou etap. První úsek by měl být hotov do 19. září a druhý, ten směrem k městu, potom do 23. října. Celkově jde o 2650 metrů dlouhý úsek.

Silničáři tady mění živičné vrstvy, čistí potrubí i vtokové jímky u celkem šesti propustků. Ředitelství silnic a dálnic za opravu této silnice první třídy zaplatí kolem 30 milionů korun.

Spustit audio

Související