Chystáte se vyrazit autem do Trutnova? Obrňte se trpělivostí

7. září 2015

V Trutnově vás čekají dopravní komplikace. A to kvůli opravě nejvýznamnější okružní křižovatky ve městě nazývané U Junioru. Silničáři toto místo rekonstruují hlavně kvůli zlepšení silničního provozu a z důvodu větší bezpečnosti chodců. Práce by měly skončit v polovině listopadu.

Řidič Tomáš jezdí z Trutnova do Hradce každý den, zpráva o dopravních komplikacích, pro něj prý dobrá není: "Největší peklo je třicítka, která nemá časové omezení. Platí to od pondělí do neděle, jedete tam v neděli v pět večer a musíte jet třicítkou. To je podle mne nesmysl".

Přiznává, že teď si bude muset přivstat, aby do práce dorazil včas: "Vždycky je nějaké zpoždění. Zachraňují to semafory, pokud jsou. Samozřejmě čím kratší úsek se opravuje, tím je to lepší. Když je to nějaký úsek dlouhý třeba až 500 metrů, tak ty semafory pak mají strašně dlouhou prodlevu a je to zbytečné".

Čtěte také

Zato řidič Marek je s celou situací smířený: "Já už si to neberu. Já už jsem si na to zvykl. Prostě, člověk se přizpůsobí. Co mu jiného zbývá".

Podle Šárky Pižlové z trutnovské policie jsou policisté na případné kompliakce připraveni a na toto místo hodlají teď pravidelně dohlížet: "Budou se snažit tuto oblast monitorovat častěji. Abychom předcházeli jakýmkoliv incidentům".

Vozidla, která původně křižovatkou projížděla rovně tedy od hřbitova ke kasárnám nebo obráceně čekají objížďky: "Severní část okružní křižovatky bude rozkopaná. Od ní bude zcela uzavřená silnice až k odpočce k Základní škole Komenského. Až ke křižovatce se Žižkovou ulicí bude do konce září uzavírka částečná a první týden v říjnu úplná".

Karlovo náměstí, uzavírka, dopravní omezení

Auta jedoucí z Jičína do Trutnova a zpět budou smět před okružní křižovatku projet, ale omezeně jednou částí nebo kyvadlově.

Dopravu totiž budou řídit semafory.

"Rekonstrukce probíhá z důvodu potřeby zlepšení plynulosti silničního provozu a zejména významného zlepšení bezpečnosti pro chodce", doplňuje Šárka Pižlová z trutnovské policie.

Stavební práce skončí až 18.lilstopadu.

Spustit audio