Zpozornět by měli řidiči na Trutnovsku. Začínají další opravy a omezení na silnicích. Kde konkrétně?

2. květen 2022 09:53

Silničáři v Trutnově začínají s opravami Krkonošské ulice, tedy výpadovky na Krkonoše. Pracovat mají za provozu a doprava bude řízena kyvadlově. Jak dlouhého úseku se to týká a kdy oprava skončí? Podrobnosti zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

Silničáři mají v plánu opravit úsek dlouhý 2,2 kilometru. Vozovku budou frézovat, doplní nezpevněné krajnice a upraví odvodnění. Chtějí také zároveň pročistit potrubí u čtyř příčných propustků pod silnicí a čistit budou také podélné propustky pod silnicí, hospodářské sjezdy a sjezdy k nemovitostem.

Pracovat budou silničáři vždy jen na polovině vozovky, což znamená, že řidiči tímto místem projedou. Přes den by měl řídit vždy dopravu určený pracovník a přes noc potom pravděpodobně semafory.

Práce mají přijít celkem na 28 milionů korun a trvat by měly do poloviny června.

Dnes ale začíná ještě jedna oprava a to městské silnice. Kde a co tam se konkrétně bude dít?

Čtěte také

Jde o silnici v Národní ulici. Tam se nebude měnit pouze asfalt a chodníky, jde především o obnovu a výměnu kanalizace a rozvody plynu, které jsou ve velmi špatném stavu. Na opravě budou společně s městem spolupracovat vodohospodáři, správce plynovodu a také poskytovatelé telekomunikačních služeb.

Cílem je také oprava chodníků a také vybudování parkovacích míst. Nově by se zde mělo parkovat podélně a to po obou stranách vozovky.

Trutnovská radnice přichází také s opatřením pro zlepšení dopravní situace ve městě. O co konkrétně jde?

Čtěte také

Je to z toho důvodu, protože dopravních staveb a oprav se momentálně sešlo v Trutnově opravdu mnoho. Radnice chce společně s Policií České republiky řidičům situaci alespoň trošku ulehčit. Jde například o provizorní připojení parkoviště u okresního soudu do náměstí Republiky v ulici Horská.

Řidiči tam nebudou muset jet přes Nádražní ulici a komplikovaně odbočovat vlevo, ale budou moci přímo sjet z parkoviště u soudu do Horské ulice.

Dále je to například zákaz tranzitní nákladní dopravy v ulici Horská a také v ulici Úpské nábřeží. Nebo zavedení jednosměrného provozu na alternativní trase Českou čtvrtí.

Spustit audio

Související