Půl tuny vánočního cukroví lidem letos napekla Kamila Nývltová, duší zpěvačka a srdcem cukrářka

17. prosinec 2021

Zpěvačka Kamila Nývltová jako každý rok i letos přidala ke své profesi zpěvačky roli cukrářky a napekla neuvěřitelné množství vánočního cukroví. A tak o tom, jaký byl letošní rok a jaké budou letošní Vánoce si s Kamilou a její maminkou Ivetou v rozhlasové kavárně v Havlíčkově ulici v Hradci Králové povídala Lada Klokočníková. 

Dámská jízda začíná. V kavárně vítám Ivetu Nývltovou, maminku zpěvačky Kamily Nývltové. Ta je ještě na cestě, ale bude tady taky jistě za chviličku. Tak co o Kamile nevíme?

Čtěte také

„Dokáže se příšerně rozčílit, nejen u pečení. Prostě když doma emoce uvolní, tak to někdy bývá zajímavé. Je to opravdu k nevíře, ale letos jsme napekly 500 kilogramů vánočního cukroví. Ale to jsme nepekly doma, to by nešlo. Pronajaly jsme si pekárnu a tam jsme všechno vyrobily.“

„Kamile pomohly její kamarádky, protože to by už sama nezvládla. Bylo to skutečně zajímavé, myslím si, že jsem ve svém životě zažila už hodně, ale tohle ještě ne. Uvědomila jsem si, že možná bych se tím dokázala i živit. Je to příjemná práce,“ říká s úsměvem Iveta Nývltová.

„Já mám ráda pečení stylem nasypat, přisypat, zamíchat, vylít na plech a upéct. Ale já miluju vaření. Je pravda, že Kamila mi od malička asistovala v kuchyni, stejně jako syn. Bylo jedno, kam ta mouka padá, pak jsme to uklidili, ale děti si to moc užívaly. A dodnes se také umí k vaření postavit. Ovšem naše babička byla vynikající pekařka a cukrářka. Měla to jako koníčka a pekla skvělé dorty a cukroví,“ dodává Iveta Nývltová.

Čtěte také

Mezitím dorazila i dcera Kamila. A dovezla i ochutnat své vánoční pečivo. „Ovšem tohle už je pouze takové torzo. Vše je rozdáno, tak jsem přivezla jen pozůstatky z té napečené půl tuny. Mám moc ráda všechno sladké, takže je těžké říct, které je mé nejoblíbenější vánoční cukroví. Ale miluji linecké, protože není suché a vždy obsahuje nějakou náplň. K tomu si ráda dám svařené víno nebo vaječný koňak. Protože to se přes rok skoro nepije, tak při pečení ráda ucucávám.“

„V poslední době mne moc potěšilo, když zmizely všechny krabice s napečeným cukrovím. Na nikoho se nezapomnělo a už je to za mnou. To mi vážně udělalo radost, protože mi spadl velký kámen ze srdce,“ směje se Kamila Nývltová.

Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Kamila Nývltová


rodačka z Trutnova po účinkování v soutěži X Factor v roce 2008, kde zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let, působí od roku 2008 jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Od září 2012 působí také v Hudebním divadle Karlín. Ve volném čase jezdí Kamila na snowboardu, in-linech a hraje tenis. Ráda pracuje s dětmi. Je patronkou soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá.

Celý rozhovor s dcerou a matkou, Kamilou a Ivetou Nývltovou, si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související