Přes prázdniny opraví řemeslníci budovy a zázemí několika hradeckým základním i mateřským školám

9. červenec 2021 07:55

Za desítky milionu korun se o těchto prázdninách opraví několik základních a mateřských škol v Hradci Králové. Renovovat budou řemeslníci třeba venkovní prostory a nebo střechy. Podrobnosti zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

Kromě venkovních prostor a střech řemeslníci ve školách a školkách v Hradci Králové opraví třeba ještě rozvody vytápění a nebo vymění podlahy.

Náměstek primátora Hradce Králové Pavel Marek za hnutí ANO také uvedl, že město tradičně plánuje tyto méně náročné opravy a potřebné větší údržby právě na prázdniny a to z toho důvodu, že v tomto období je ve školních budovách minimální provoz.

V jakých konkrétně školách a školkách letos o prázdninách řemeslníci pracují?

Například na Základní škole Kukleny opraví stavbaři střechu školní jídelny za více než 3 miliony korun. Podobná částka pak půjde také na opravu budovy Základní školy Josefa Gočára.

Čtěte také

Co se týče dalších renovací, tak na Základní škole v Habrmanově ulici se opraví venkovní kanalizace a dále se například ve školách Úprkova a Štefánikova budou moci děti v novém školním roce proběhnout po opravených podlahách v tělocvičnách.

Pak budou řemeslníci o prázdninách pracovat ještě třeba na Základní škole Milady Horákové a ve školkách Hrubínova a nebo Mandysova.

Kolik půjde o letních prázdninách peněz do oprav školských zařízení?

Vylepšení hradeckých škol a školek v průběhu těchto prázdnin vyjde město na více než 18 milionů korun.

Přičemž ale celková částka, která se investuje v průběhu roku do údržby a oprav areálů škol v Hradci Králové, je téměř dvojnásobná.

Spustit audio

Související