Střední školy čekají o prázdninách opravy za 56 milionů

22. září 2010

Studenty středních škol v Královéhradeckém kraji vystřídají po skončení školního roku v budovách gymnázií, středních odborných škol či učilišť stavbaři. Ti během letních školních prázdnin provedou opravy a údržbu školních budov, které spravuje Královéhradecký kraj, za téměř 56 milionů korun. "Opravy škol pokryjí peníze z krajského rozpočtu připravené ve fondu rozvoje a reprodukce a vlastní prostředky škol, které vznikají školám z odpisů. Během letních prázdnin probíhají především práce, které by nebylo možné za plného provozu a během výuky provést," uvedl Zdeněk Kraus, radní Královéhradeckého kraje pro oblast školství.

Mezi největší stavby bude během prázdnin patřit například rekonstrukce a přístavba školní kuchyně ve Vyšší odborné škole, Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Kostelci nad Orlicí, která vyjde na bezmála 16 milionů korun.
Během prázdnin se počítá s rekonstrukcí ústředního topení Střední školy řemeslné v Jaroměři za 10 milionů korun.
Ve Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole v Jičíně se přes léto zrekonstruuje střecha a učebny za více než 8,5 milionů korun.
V Dětském domově a školní jídelně v Nechanicích projde během prázdnin rekonstrukcí topení a sociální zařízení. Tato akce vyjde na 5,6 milionu korun.
Celkem jde v roce 2008 do oprav a rekonstrukcí škol a školských zařízení zhruba 90 milionů korun. Největší letos již dokončenou stavební akcí je rekonstrukce jídelny Gymnázia v Trutnově, za kterou kraj celkem zaplatil přes 45 milionů korun.

Spustit audio