Pokračuje antigenní testování na koronavirus. Čekací doby jsou v Královéhradeckém kraji různé

26. březen 2021 10:48

Na mnoha místech Královéhradeckého kraje si i dnes mohou lidé zajít na antigenní testy na koronavirus. Zdarma ho nabízí jak mobilní týmy složené nejčastěji ze zdravotníků, tak i řada nemocnic. V nich se ale na termín odběrů někde čeká i víc než týden. Svědčí o tom údaje z online Centrálního rezervačního systému, který  procházel reportér Václav Plecháček.

Čtěte také

Nejkratší dobu se v Královéhradeckém kraji aktuálně čeká na odběry například ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kde ráno byly ještě volné časy i na dnešek. To samé platí také pro nemocnici v Trutnově, která má pro zájemce o antigenní testování volno jak na dnešek, tak i na všechny následující dny.

V Náchodě si musí lidí počkat do soboty 27. března, stejně tak i v Rychnově nad Kněžnou. Čekací doby na odběry se v poslední době zkrátily v Jičíně, kde lidé najdou volné termíny od pondělí 29. března. A v pondělí si zájemci mohou na testy zajít také třeba i v Broumově.

Zdravotnice provádí odběr vzorku pro PCR test

Naopak nejdelší čekací lhůty na antigenní testy jsou v nemocnici ve Vrchlabí. Tam jsou podle údajů online systému ministerstva zdravotnictví momentálně volné termíny až 9. dubna, tedy za dva týdny.

Čtěte také

Příští středu ukazuje systém volno v Jaroměři, v Opočně byl ještě před chvílí volný poslední termín na příští čtvrtek, ale následně až na středu 7. dubna. Na těchto odběrových místech se ale netestuje každý den.

Ideální situace není například ani ve Dvoře Králové nad Labem, tam byly ráno ještě nějaké volné termíny na sobotu 28. března, další ovšem až na středu.

V některých městech a obcích nabízí testy na koronavirus i mobilní týmy. Dnes, tedy v pátek 26. března, míří mobilní tým například do Meziměstí na Náchodsku. Zítra mohou lidé zdravotníky využít v Teplicích nad Metují, v pondělí potom v Červeném Kostelci a v úterý je dobrovolné testování na koronavirus možné podstoupit třeba v Hronově.

Spustit audio

Související