Pěvkyně Andrea Kalivodová a BONI PUERI se nemohli minout: Naše spolupráce, to je čistokrevná radost

20. září 2024

Hosty Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně jsou mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová, ředitel Českého chlapeckého sboru BONI PUERI Pavel Horák, sbormistr Marek Štilec a sopranista Jakub. 

Čtěte také

V neděli 22. září 2024 se v Katedrále svatého Ducha v Hradci Králové uskuteční výjimečný charitativní koncert, jehož výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu pro nadané studenty. Na této jedinečné hudební události vystoupí přední česká operní pěvkyně Andrea Kalivodová, jejíž hlas je známý nejen na domácí, ale i na mezinárodní scéně.

Společně s ní se představí Český chlapecký sbor BONI PUERI, který svým zpěvem okouzluje posluchače po celém světě. Nedávno se vrátil z velkého třítýdenního turné po Číně.

Když se sešli poprvé společně na pódiu a jak vlastně vznikla tahle už letitá spolupráce? Společné mají i to, že skvěle reprezentují a propagují českou hudbu u nás i ve světě.

K nejznámějším rolím přední české mezzosopranistky, koncertní umělkyně a temperamentní pěvkyně patří Carmen, kterou ztvárnila na mnohých jevištích u nás i v zahraničí. Věnuje se i četné koncertní činnosti, podporuje mladé talenty a pravidelně se podílí i na charitativní akcích. V současnosti realizuje řadu netradičních projektů, spolupracuje i s umělci jiných žánrů.

Čtěte také

V srpnu odletěl Chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri z Hradce Králové na své další asijské koncertní turné. Tentokrát čekala dvaatřicítku kluků velkolepá třítýdenní cesta po Číně, kde šířili věhlas naší české a zvláště pak hradecké pěvecké sborové školy. Co všechno je v Číně potkalo?

„Byli jsme jedenáctkrát v Japonsku, jedenáctkrát v Koreji a teď popáté profesionální turné na tři neděle po stopách Marka Pola po Číně. Kluci spali v pětihvězdičkových hotelech, v Číně je velký kult dítěte. Takže se o kluky staral tým profesionálů, opravdu byli jako v bavlnce,“ říká Pavel Horák, sbormistr Chlapeckého pěveckého sboru Boni Pueri z Hradce Králové.

Zleva: Lada Klokočníková, Andrea Kalivodová, Pavel Horák, Marek Štilec a Jakub v rozhlasové kavárně

Celý rozhovor z rozhlasové kavárny si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související