Pečeme sladké lívance, bábovky a vafle z kvásku. Martina Jandová se výživou zabývá skoro celý život
Jak podchytit situaci a nenechat váhu rozjet příliš nahoru? To znamená, jak zastavit situaci kdy cítíme, že nám přibylo pár kilo navíc a přibývá tuk na břiše a na bocích. V čem děláme chybu? Jak si upéct sladké, aby to neškodilo našemu zdraví?
Výživová poradkyně Bc. Martina Jandová v naší radioporadně tentokrát na téma: Pečeme sladké lívance, bábovky a vafle z kvásku.
Čtěte také
Martina Jandová se výživou zabývá skoro celý život. Hlavním důvodem je fakt, že do svých 13 let byla obézní dítě. Ještě teď má v živé paměti, jak je pro takové dítě nelehké obstát neustálému tlaku okolí a posměšky si nebrat k srdci.
V 7. třídě základní školy s nadbytečnými kily zatočila a váha během krátké doby ukazovala o 20 kilogramů méně. Zde si na vlastní kůži zkusila, že překročit hranici, mezi zdravým hubnutím a anorexií, je velice jednoduché.
Dalším impulzem bylo těhotenství a následný poporodní stav, kdy Martina přemýšlela, co se sebou udělá.
Čtěte také
Ponořila se do studia všech možných odborných publikací, knih, časopisů, internetu. Zajímalo ji vše, co se týkalo zdravého stravování.
Těhotenstvím přibrala 17 kg, ale díky včasnému zařazení pohybu a nově získaným informacím ze zdravé výživy byla za 3 měsíce na své předporodní váze.
Zjistila, že každodenní pohyb a zdravé jídlo nedělá tělu žádný problém. Naopak, jiný životní styl ji začal bavit a vyhovuje jí mnohem víc než ten předešlý.
Celou radioporadnu s Bc. Martinou Jandovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka