Očkovací centrum hradecké fakultní nemocnice upravuje provozní dobu a zvyšuje své kapacity

26. říjen 2021

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové v posledních době registruje zvýšený zájem o očkování proti COVID-19. Centrum proto navýšilo své kapacity pro předem registrované i neregistrované zájemce o vakcíny, s ohledem na zajištění plynulého provozu od dnešního dne upravuje provozní dobu pro očkování bez registrace, které bude nyní možné v pracovních dnech v čase od 16:30 do 19:00 hodin.

„Všechny zájemce o očkování žádáme o maximální využití registrace na konkrétní datum a čas, volných termínů pro předem registrované je po navýšení kapacity centra dostatek,“ uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina.

Čtěte také

Očkovací centrum FN HK nyní aplikuje zhruba 500 dávek vakcíny denně, z toho zhruba stovka připadá na předem neregistrované. Centrum nabízí očkování bez registrace osobám starším 16 let, samoplátci a děti ve věku 12 až 15 let se musí nadále pro aplikaci vakcíny zaregistrovat. Očkování je zajišťováno vakcínou firmy Pfizer/Biontech.

„Upozorňujeme zájemce bez registrace, že s ohledem na provozní možnosti podáváme vakcínu bez registrace jen do vyčerpání denní kapacity, proto je výhodnější provést registraci předem. Upřednostňujeme také podání vakcíny bez registrace zájemcům o první či druhou dávku, protože jsou k onemocnění COVID-19 nejvíce vnímaví a dosud nechráněni,“ dodal Pavel Kosina.

Čtěte také

Fakultní nemocnice Hradec Králové eviduje mírný nárůst počtu pacientů s COVID-19, kteří vyžadují hospitalizaci. V minulých týdnech se jednalo pouze o jednotlivce, k pondělí jich bylo sedm, většina z nich jsou lidí bez očkování proti COVID-19.

V souvislosti se současným vývojem epidemické situace v České republice je nemocnice připravena na další nárůst počtu pacientů. Nemocnice se bude snažit o co nejmenší omezení běžného provozu, oddělení zajišťující péči o covidové pacienty bude však nutné posílit o další personál z jiných pracovišť nemocnice.

autoři: Jakub Sochor , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.