Počet onemocnění covid-19 stoupá. Jaký je v kraji zájem o posilující třetí dávku očkování?

21. říjen 2021 07:27

Počty nakažených lidí s onemocněním covid-19 v České republice stále stoupají. Řada lidí se tak nechává naočkovat posilující třetí dávkou. Situaci s koronavirem v Královéhradeckém kraji  sleduje reportérka Michaela Vančurová. 

Jak to vypadá u nás v kraji s počty nakažených lidí covidem?

Čtěte také

Hygienici v Královéhradeckém kraji aktuálně zaznamenávají plošný nárůst nových pozitivních případů. Za poslední týden evidují v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 33 pozitivních případů. Pro porovnání, na začátku to října to bylo o 24 méně.

Nejpříznivější situace v regionu je momentálně podle krajské hygienické stanice na Náchodsku.

Řada lidí se nechává naočkovat posilující třetí dávkou. Je o ni zájem i u nás v regionu?

Ano, zájem o třetí dávku očkování proti covidu-19 v Královéhradeckém kraji je. Například ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, která začala očkovat třetí dávkou jako první v regionu, ten zájem dokonce stoupá.

Čtěte také

V regionu podávají posilující třetí dávku zdravotníci na většině očkovacích míst, kterých je aktuálně v Královéhradeckém kraji 10 a zájemci se buď mohou zaregistrovat a nebo mohou také dorazit i bez toho, aniž by se předem registrovali.

Zároveň se také zájemci mohou podle informací krajského koordinátora Jaroslava Malého nechat naočkovat u svých praktických lékařů. Ti by prý v tomto týdnu měli obdržet vakcíny od firmy Pfizer.

Jaká je celková proočkovanost v kraji?

Čtěte také

Očkováno je v kraji aktuálně více než 317 tisíc osob, což odpovídá 69 procentům populace starší 16 let. Denně zdravotníci v součtu na všech 10 očkovacích místech podají v průměru 500 dávek vakcín.

Kraj aktuálně neplánuje, že by nějaké z očkovacích míst zrušil, k případnému omezení by prý došlo jen v časech, kdy zdravotníci očkují.

Spustit audio

Související