V Královéhradeckém kraji pokračuje na několika místech očkování proti covidu-19 bez registrace

8. srpen 2021 08:49

V neděli 8. srpna mohli zájemci o očkování bez předchozí registrace mimořádně využít Pavilon interních oborů v areálu hradecké fakultní nemocnice.

Čtěte také

V týdnu je pro zájemce otevřeno očkovací centrum v hradeckém obchodním domě Atrium. Zdravotníci na místě aplikovali za první týden fungování více než 600 dávek vakcíny a zájem je podle nich velký.

„Já si půjčím ten dotazník a kartičky. Děkuji, můžete si jít počkat do čekárny," říká zdravotní sestra studentce Lucii, která právě míří na první dávku očkování proti koronaviru.
„Nejsem úplně kamarád s technikou a nechtělo se mi řešit tu registraci. Takže, když je možnost nechat se očkovat bez registrace, ráda to využiji."

Čtěte také

Očkovací centrum bez registrace tady funguje každý všední den od 13 do 18 hodin. Řada lidí ale čeká klidně i několik desítek minut před otevřením.

„První den byl opravdu už nápor, už ráno lidé chodili. Teď jsou informováni, ale takto to tady vypadá každý den," říká staniční sestra hradecké pobočky Moje ambulance Veronika Smetiprachová Samková.

Zároveň pro případné konzultace zdravotního stavu je na místě přítomný lékař.
„Lékař je tu k dispozici na každou konzultaci, když není jasné, zda se člověk může očkovat nebo ne. Nebo když se člověk chce ještě před samotným očkováním poradit a na něco se zeptat. Proto je tu po celou dobu očkování lékař dostupný."

Čtěte také

Nejvíce prý chodí na očkování bez registrace mladí lidé a také senioři.
„Střední generace tolik nechodí, to spíš přijdou naši pacienti a když zjistí, že tu máme vakcínu Pfizer, tak se nechají naočkovat."

Za první týden fungování aplikovali zdravotníci v Atriu více než 600 dávek vakcíny.

„Denně do centra, které provozuje Fakultní nemocnice Hradec Králové dorazí přibližně stovka zájemců," říká mluvčí Fakultní nemocnice Hradec Králové Jakub Sochor.

A dodává, že délka provozu očkovacího centra je předběžně naplánována na dva měsíce, pak bude záležet na dalším zájmu lidí o očkování.

Spustit audio

Související