Apel ředitele Krajské hygienické stanice v Hradci Králové: Využijte očkování, zachraňuje životy

22. říjen 2021 12:49

V Česku přibylo ve čtvrtek 3 638 pozitivních případů koronaviru! Je to zhruba o 2 000 víc než za stejný den v minulém týdnu. Údaje ráno zveřejnil resort zdravotnictví na svém webu. Počty nově potvrzených případů jsou nejvyšší od druhé poloviny dubna. 

Mezi covid pozitivními převládají zhruba tři čtvrtiny lidí bez vakcíny. Ředitel Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Ivan Kučera apeluje na všechny, aby očkování nepodceňovali.

Čtěte také

„Zdá se, že i v našem kraji začíná další epidemická vlna covidu-19. Během dnů se čísla pozitivních testů zdvojnásobují. Prosím všechny, berme to vážně a dodržujme nařízená opatření. Nastavme si i osobní preventivní opatření. Všichni velice dobře víme, která to jsou."

„Využijme očkování, které zcela jasně zachraňuje životy. Je prevencí proti těžkým průběhům onemocnění. Prosím, očkujte se a využijte i třetí, posilující dávku."

Nejhorší covidová situace je v Moravskoslezském, Olomouckém a Jihočeském kraji. Naopak v Královéhradeckém se covid šíří zatím nejpomaleji ze všech regionů v Česku. Podle ředitele Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Ivana Kučery, přesto nesmíme zapomínat na základní protiepidemická opatření.

autoři: Ivana Fremuthová , baj
Spustit audio

Související