Vepřové kotlety na smetaně se žampióny vám budou určitě chutnat. Vyzkoušejte maso s nápadem

Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. Zatímco k večeři, kterou připravujete v týdnu, člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší, u víkendového oběda si rád pochutná. 

Suroviny:
4 plátky vepřových kotlet, 100 g žampiónů, 100 g slaniny, 100 ml smetany, 1 lžíce sladké mleté papriky, ½ lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 cibule, voda, pepř, sůl

Postup:
Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle, pak je vyjmeme
Na sádle po opékaní kotlet osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na plátky pokrájené žampiony, zprudka vše opečeme
Vše zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme troškou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do měkka
Když jsou kotlety měkké, šťávu zaprášíme moukou, nalijeme smetanu, provaříme a necháme zhoustnout
Jednotlivé porce masa servírujeme hojně přelité omáčkou.

A vepřové kotlety na smetaně se žampióny jsou skvělým skloubením obojího - nedají moc práce, takže je zvládnete udělat i přes týden, a přitom jimi neurazíte žádného milovníka dobrého jídla.

Dobrou chuť!

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.