Vepřové kotlety po francouzsku. Středomořská vůně na vašem stole

Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. Zatímco k večeři, kterou připravujete v týdnu, člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší, u víkendového oběda si rád pochutná. 

A vepřové kotlety po francouzsku jsou skvělým skloubením obojího - nedají moc práce, takže je zvládnete udělat i přes týden, a přitom jimi neurazíte žádného milovníka dobrého jídla.

Suroviny: 4 vepřové kotlety, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, máslo, 1 dl vývaru, 1 dl smetany, 4 velké cibule, 200-250 g očištěných žampionů

Kotleta s bylinkami. Máta nepatří jen do mojita, ladí i s masem.

Postup: Kotlety naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou. Opečeme je po obou stranách na másle a dáme do pekáče. Na pánev po opečení kotlet nalijeme vývar, smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Obsah pánve nalijeme na kotlety v pekáči.
Cibule dáme do vařící vody a povaříme asi 3-4 minuty. Osušíme je a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozdělíme je spolu se žampiony na kotlety v pekáči.
Pečeme v troubě horké 200 st. C asi 45 minut až jsou kotlety měkké.
Dobrou přílohou je vařená rýže smíchaná s dušeným hráškem a petrželka.

autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.