Lanový park Hopstráda v Náchodě, to je zábava i výzva pro všechny lezce. Záleží jen na míře odvahy

11. září 2020

Hopstrádu najdete v Náchodě hned u zámeckého parkoviště, takže lezeckou výzvu můžete spojit do jednoho výletu třeba s návštěvou zdejšího zámku. Letošní sezónu však již lanový park ukončil a těší se na návštěvníky zase příští sezónu.

Lanový park Hopstráda uspokojí každého, je určen nejširší veřejnosti. Děti svou nižší dráhu zvládnou většinou hravě a s nadšením. Kdo si chce otestovat svou fyzickou kondici, šikovnost a odvahu, může pokořit vysokou dráhu v korunách stromů. Jedinou podmínkou je minimální výška postavy 150 centimetrů a dostatek odhodlání.

Hopstrádu s oblibou navštěvují také třeba děti se školními nebo táborovými výlety. A právě děti z náchodského letního anglického tábora tam o prázdninách zastihla redaktorka Romana Pacáková.

Děti jsou na lanech jako doma

Pohyb na dětském nižším okruhu je možný jen po proškolení instruktorem. Děti jsou jištěné celotělovým úvazkem, ochrannou helmou a dvěma jistícími karabinami.

Čtěte také

Trasa je určena dětem od 7 let i mladším, pokud májí požadovanou výšku a bezpečně zvládnou manipulaci s jistícím systémem. To musí předvést instruktorovi na trenažeru a ten pak vydá souhlas ke vstupu na dětský okruh.

Rodiče či dospělí, kteří děti doprovázejí, se mohou také účastnit programu v lanovém parku, fandit, podporovat lezce a samozřejmě pořídit důkladnou fotodokumentaci.

Velký okruh nadchne prvolezce i zkušené „Tarzany"

Pohyb na velkém okruhu vám nabídne jedinečné a přitom bezpečné dobrodružství ve výšce 5 až 8 metrů nad zemí, s nutností překonat řadu výzev v podobě náročných i zábavných překážek.

Čtěte také

Do systému jištění každého lezce zasvětí instruktor. Trasa je určena dospělým a dětem od výšky 150 cm.

Také na velký okruh budete vybaveni celotělovým úvazkem, ochranou helmou a jistícími karabinami.

Odměnou za vynaložené úsilí při zdolávání překážek jsou až tři atraktivní sjezdy.

Lanový park Hopstráda
najdete v Náchodě v ulici Smiřických. Park je určen nejširší veřejnosti- dětem i dospělým, jednotlivcům, skupinám, táborům a školním výletům, kteří chtějí prožít dobrodružství v korunách stromů.

Výzva pro ty, kterým je to vše stále málo. Na obtížnější prodloužený velký okruh se mohou vydat ti, kterým základní okruh nestačí. Nabízí také adrenalinový sjezd na třech lanovkách.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.