Noční prohlídky Stezky korunami stromů v Krkonoších ocení především rodiny s dětmi

12. únor 2019 10:09

Stezka korunami stromů Krkonoše má za sebou první letošní večerní prohlídky. Zažít les v noci v doprovodu průvodce mohou lidé každou středu do 13. března.

Největší zážitek z večerních prohlídek mají samozřejmě děti, pro které je poznávání zvířat podle zvuků a hledání jejich blýskajících se očí v lese pomocí baterek neobvyklé dobrodružství.

Stezka korunami stromů v Krkonoších vás jako jediná dostane přímo z půdy až nad stromy

Stezka korunami stromů se nachází v srdci majestátních lesů Krkonošského národního parku

Vezmeme do Krkonoš, kde je na začátku prázdnin v plném proudu letošní letní turistická sezóna. Navíc s novým turistickým magnetem a lákadlem pro návštěvníky hor.

„Noční prohlídky měly u návštěvníků v minulém roce velký úspěch, rozhodli jsme se je proto letos v období jarních prázdnin zopakovat. Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce. Dozví se mnoho zajímavostí o nočním lese i zvířatech. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou a děti si je velmi užívají,“ říká Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

A dodává, že během prohlídky dostávají děti body za správně uhodnutá zvířata a na jejím konci obdrží malé věcné odměny.

Večerní prohlídky a hry s překvapením na Stezce korunami stromů v Krkonoších

„Doporučujeme návštěvníkům s objednáním večerních prohlídek nemeškat. Kapacita je totiž omezená,“ říká Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše.

Stezka korunami stromů Krkonoše
Za první rok své existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech. Její oblíbenost se projevila i v podobě absolutního vítězství v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádanou agenturou CzechTourism. Stezka je unikátní svou podzemní jeskyní s edukační expozicí o půdě a během procházky návštěvníci vystoupají z podzemí až do výšky téměř 43 metrů, navíc je bezbariérová po celé své délce.

Kompletní seznam termínů nočních prohlídek mohou zájemci najít na webových stránkách Stezky korunami stromů.

autor: baj | zdroj: Stezka korunami stromů Krkonoše s.r.o.
Spustit audio

Související