V korunách borového lesa v Hradci Králové se projdete ojedinělou síťovou stezkou „Na větvi“

4. červen 2019 09:12

V městských lesích v Hradci Králové finišují poslední úpravy před otevřením unikátního hřiště v korunách stromů. Nový sportovně rekreačním park dostal příznačný název „Na větvi“. 

„Něco podobného v Čechách nenajdete. Mysleli jsme na široké spektrum návštěvníků, od rodin s dětmi po seniory. Park tu bude pro všechny, kdo chtějí v přírodě relaxovat aktivním způsobem,“ říká autor projektu a provozovatel Petr Smola.

V městských lesích v Hradci Králové je v provozu nová atrakce. Jmenuje se Na větvi

Park Na větvi tvoří unikátní soustava tří síťových hřišť zavěšených v korunách stromů ve výšce od 4 do 5 metrů. Hřiště fungují jako visuté trampolíny, které jsou propojeny výškovými lávkami. Pohybová atrakce je natolik bezpečná, že na rozdíl od klasických lanových center nevyžaduje žádné osobní lanové jištění.

Stezka korunami stromů v Krkonoších vás jako jediná dostane přímo z půdy až nad stromy

Stezka korunami stromů se nachází v srdci majestátních lesů Krkonošského národního parku

Vezmeme do Krkonoš, kde je na začátku prázdnin v plném proudu letošní letní turistická sezóna. Navíc s novým turistickým magnetem a lákadlem pro návštěvníky hor.

„V současné době probíhají poslední testy a certifikace. Když jsme na hřiště zkušebně pustili několik známých s dětmi, jejich první reakce byla úžasná,“ popisuje Petr Smola.

Nové sportoviště se nachází v městském lese poblíž Malšovic, Nového Hradce a Moravského Předměstí. Z celkových nákladů, které činily více než 5,5 milionu korun, hradilo takřka 2,5 milionu korun Ministerstvo pro místní rozvoj a zbylou část hradecký stavitel Petr Smola.

„Věřím, že uděláme radost spoustě lidí, kteří ocení atraktivní prostředí korun stromů a možnost pohybového vyžití v přírodě,“ vysvětluje autor projektu Petr Smola.

Program Dětského dne a slavnostního otevření:
9:00 Otevřena síťová atrakce a info stánek (prodej vstupenek, výdej herních karet)
13:00 Slavnostní zahájení provozu parku Na Větvi
13:10 Úvodní vystoupení mažoretek
13:15 Začátek provozu soutěžních stanovišť pro děti
15:00 Druhé vystoupení mažoretek
16:30 Ukončení soutěže pro děti, vyhlášení výsledků

Sportovně rekreační park Na Větvi bude otevřen celoročně spolu s dostupným občerstvením. Sportoviště bylo vytvořeno převážně z přírodních materiálů, aby byl zachován ráz lesa, a dodavatelé vybíráni s ohledem na dodržení minimální ekologické stopy.

V městských lesích v Hradci Králové je v provozu nová atrakce. Jmenuje se Na větvi

Slavnostní otevření parku bude součástí Dětského dne v sobotu 1. června 2019 a začne od 13 hodin.

„Rád bych pozval všechny Hradečáky i s dětmi nebo vnoučaty, kteří mají rádi pohyb a aktivně tráví volný čas, aby za námi přišli. Nejenom, že si budou moci mezi prvními zkusit tuhle zábavnou novinku, ale připraven je i bohatý doprovodný program,“ uzavírá Petr Smola.

K novému sportovně rekreačnímu areálu se návštěvníci dostanou autobusem č. 9, který je zaveze na zastávku Zděná bouda. Odtud je nové hřiště dobře dostupné pěšky, na kole či autem.

autor: baj | zdroj: Navimedia s.r.o.
Spustit audio

Související