Kuřecí směs na kari s kokosovým mlékem. Milovníci indické kuchyně nedají na tento recept dopustit
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, recept na kuřecí směs s kokosovým mlékem na kari vám zajisté přijde k chuti. Spojení kari a kokosového mléka totiž výborně ladí dohromady.
Hledáte jednoduchý recept, ve kterém se snoubí kuřecí maso s dokonale krémovou kokosovou omáčkou? Pak jste tu správně.
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g mrkve
- 200 g zelené papriky
- 200 g žampionů
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 150 g cibule
- 400 g drcených loupaných rajčat v plechovce
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
Můžete si podle našeho receptu udělat perfektní oběd, který je ideální i do krabičky a spolehlivě prohřeje celé tělo. Pokud jste fanoušky orientálních chutí, pak si tuto dobrotu s asijským nádechem určitě zamilujete.
Pusťte k sobě kuchyň a chutě orientu. Tato kuřecí směs s kokosovým mlékem splňuje všechno, co od orientální kuchyně požadujete - hlavně sladkou kořeněnou chuť. Můžete k ní vyzkoušet i různé přílohy - rýži, těstoviny, nebo třeba pita placku.
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Postup:
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
Papriku také očistíme a nakrájíme na větší kostky.
Žampiony nakrájíme na čtvrtky.
V hlubší pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Do kterého přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Pak přidáme kuřecí maso, žampiony, papriku, mrkev, kari koření, sůl a pepř a vše restujte dalších 4-5 minut.
Nakonec ztlumíme plamen na mírný stupeň, do pánve přilijeme rajčata a kokosové mléko, přiklopíme pokličkou a směs ještě asi půl hodiny vaříme.
Po uvaření dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.
Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.
Dobrou chuť!
Související
-
Kuřecí čtvrtky na zelí. Připravte si skvělé jídlo kombinující jemné maso s nezaměnitelnou chutí zelí
S trochou nadsázky se dá říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Kuřecí játra s chorizem. Připravte si skvělé jídlo kombinující dvě výjimečné a nezaměnitelné chutě
Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží játra, vždy z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku. A všichni strávníci to ocení.
-
Kuřecí stehna na pivu se žampióny a domácí bramborové noky. Zážitek, na který se rozhodně nezapomíná
Kuře, to je klasika. Buď smažené kuřecí řízky nebo pečené naprosto klasicky, s pěkně křupavou kůžičkou. Kombinace s domácími bramborovými noky dodá tomuto pokrmu lahodnost.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka