Kuřecí směs na kari s kokosovým mlékem. Milovníci indické kuchyně nedají na tento recept dopustit

Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, recept na kuřecí směs s kokosovým mlékem na kari vám zajisté přijde k chuti. Spojení kari a kokosového mléka totiž výborně ladí dohromady.

Hledáte jednoduchý recept, ve kterém se snoubí kuřecí maso s dokonale krémovou kokosovou omáčkou? Pak jste tu správně.

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g mrkve
  • 200 g zelené papriky
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 150 g cibule
  • 400 g drcených loupaných rajčat v plechovce
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř

Můžete si podle našeho receptu udělat perfektní oběd, který je ideální i do krabičky a spolehlivě prohřeje celé tělo. Pokud jste fanoušky orientálních chutí, pak si tuto dobrotu s asijským nádechem určitě zamilujete.

Pusťte k sobě kuchyň a chutě orientu. Tato kuřecí směs s kokosovým mlékem splňuje všechno, co od orientální kuchyně požadujete - hlavně sladkou kořeněnou chuť. Můžete k ní vyzkoušet i různé přílohy - rýži, těstoviny, nebo třeba pita placku.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?

Postup:
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
Papriku také očistíme a nakrájíme na větší kostky.
Žampiony nakrájíme na čtvrtky.
V hlubší pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Do kterého přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Pak přidáme kuřecí maso, žampiony, papriku, mrkev, kari koření, sůl a pepř a vše restujte dalších 4-5 minut.
Nakonec ztlumíme plamen na mírný stupeň, do pánve přilijeme rajčata a kokosové mléko, přiklopíme pokličkou a směs ještě asi půl hodiny vaříme.
Po uvaření dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.

Dobrou chuť!

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka