Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové

Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu, sůl, uvařené brambory ve šlupce na přílohu.

Postup: Dýni odřízneme vršek a vydlabeme, na oleji osmažíme kuřecí prsa nakrájené na kostky, vyjmeme do misky, dáme porek nakrájený na koloečka, vypeckované švestky, hroznové víno, chilli omáčku, rozmarýn. Zamícháme a naplníme dýni, nahoru dáme plátek másla a přiklopíme. Plech vyložíme alobalem a též dýni obalíme do alobalu. Dáme na plechu a pečeme na 250 stupňů Celsia půl hodiny. Alobal sundáme z dýně. Okolo dýně dáme na čtvrtky pokrájené vařené brambory a nechám dopéct do zlatova. Na talíř poklademe plátky nakrájené dýně, směs a brambory.


Zvětšit mapu
autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.