Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové
Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu, sůl, uvařené brambory ve šlupce na přílohu.
Postup: Dýni odřízneme vršek a vydlabeme, na oleji osmažíme kuřecí prsa nakrájené na kostky, vyjmeme do misky, dáme porek nakrájený na koloečka, vypeckované švestky, hroznové víno, chilli omáčku, rozmarýn. Zamícháme a naplníme dýni, nahoru dáme plátek másla a přiklopíme. Plech vyložíme alobalem a též dýni obalíme do alobalu. Dáme na plechu a pečeme na 250 stupňů Celsia půl hodiny. Alobal sundáme z dýně. Okolo dýně dáme na čtvrtky pokrájené vařené brambory a nechám dopéct do zlatova. Na talíř poklademe plátky nakrájené dýně, směs a brambory.
Zvětšit mapu
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka