Další z večerů roadshow Rozhlas jede za vámi na zámku v Rychnově nad Kněžnou se krásně vydařil

16. květen 2024

Další zastávkou zábavné show se stal Rychnov nad Kněžnou. Do Královéhradeckého kraje Aleš Cibulka přivezl zpěvačku Dashu a herce Vasila Fridricha. Nádhernou atmosféru ještě před zahájením samotného večera pro vás zachytila redaktorka Jana Kudyvejsová. 

Ve vyprodaném zámeckém sále rychnovského zámku vládla skvělá atmosféra, umocněná i majitelkou zámku, hraběnkou Andreou Kolowrat Krakowskou. „Děkujeme, že jste nás vzala k sobě domů,“ žertoval moderátor a bavič Aleš Cibulka, který trochu tápal, jak hraběnku oslovovat.

Rakouská hraběnka svojí roztomilou češtinou prozradila, že vystudovala medicínu a její specializací byla pediatrie, takže jí může říkat i doktorko.

Čtěte také

Na zámku a přilehlém kostele se pořádají i noční prohlídky. Jednu z nich zažila také Dasha. „Před necelým rokem jsme na nádvoří zámku měli koncert s mojí kapelou a paní hraběnka nás osobně vzala v noci do kostela. Je to opravdu nevšední zážitek.“ Sympatie dam byly oboustranné, hraběnka Dashe vysekla poklonu a předala květinu.

Pravidelný host zábavné show René Zavoral prozradil, že je rád, že v rámci této show může jednou za měsíc vyjet za lidmi a opustit pražskou budovu rozhlasu. „Tady jsou to krásné prostory. Paní hraběnka má krásnou kancelář,“ usmívá se generální ředitel. „Byl jsem tady s dětmi v Orlických horách a chtěl jsem s nimi navštívit zámek a kostel. Ale bylo pondělí a zapomněl jsem, že hrady a zámky mají jaksi v pondělí zavřeno.“

CHCETE VĚDĚT VÍC? NAVŠTIVTE NAŠE SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Facebook ❯❯
Instagram ❯❯

DAB rádia putovala odvážným dobrovolníkům

Na programu večera byla také soutěž, kterou připravuje a moderuje Michal Jagelka. Ten z publika vybral tři dobrovolníky, kteří postupně odpovídali na pět (ne)záludných otázek. Nad správnými odpověďmi bděla porota ve složení Aleš Cibulka a pes, vipet Tobiáš.

Chcete, abychom přijeli také do vašeho města? Napište nám na e-mail rozhlasjede@rozhlas.cz.

Letos navštívíme celkem osm míst. Výtěžek z akce putuje pořádajícímu místu. V Rychnově nad Kněžnou částku ze vstupného převzal starosta Jan Skořepa. Dalším městem jsou Hořice na Šumavě. Podrobnosti a vstupenky >>

Soutěžící převzali z rukou generálního ředitele DAB radio. Nejvíc správných odpovědí na otázky, které se týkaly rozhlasu a našich hostů, měla věrná posluchačka, slečna Ella.

Poslechněte si ve vysílání

Záznam z Rychnova nad Kněžnou odvysíláme v sobotu 26. května ve 20:04 a v neděli 27. května ve 13:04 na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu. Chcete, abychom přijeli také do vašeho města? Napište nám na e-mail rozhlasjede@rozhlas.cz.

autoři: Jana Kudyvejsová , djo
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.