Co dělám v rozhlase
Publikuju převážně rozhovory s osobnostmi z kultury, sportu i vědy, ale také se sama inspiruju úžasnými tipy na výlet, které přinášejí naši redaktoři a já je zpracuju pro web. Pokud rádi kutíte, najdete u nás i stránku s praktickými radami. Zároveň zaštiťuji společné regionální projekty, jako je například oblíbený Pochoutkový rok.
Před rozhlasem
Studentská léta. Brigádničila jsem jako recepční, dělala masáže, zkoušela jednoduché html stránky, editovala články pro online lifestylový magazín. Mezitím jsem na spřátelené stanici ČRo 6, nyní Plus, dělala několik let ekonoma, poté mě definitivně zlákala práce s webem.
Co mě baví
Posedět s přáteli, projet se na kole, v zimě lyžovat, sem tam něco vyfotit, cvičení Pilates - chvíli jsem dělala i instruktorku, čas od času něco zrekonstruovat - teda baví mě ten výsledek:-)
Všechny články
-
Ubrus vždycky sloužil k utírání mastných rukou, proč se to dnes nesluší, prozradil Ladislav Špaček
Dřív se hodovalo převážně pomocí rukou. Kusy masa si stolující brali podle libosti a trhali nebo krájeli dýkou dle chuti.
-
Pečená jablka s vaječným likérem od Ireny Fotijevové korunují každé sváteční menu
Jednoduchý, ale velmi efektní recept. Měkká jablíčka s ořechy a vůní skořice se jen rozplývají. Typicky český dezert přelitý domácím vaječným likérem vřele doporučujeme.
-
Žlučníkáři by rozhodně neměli hladovět. Žluč je důležitá, rozpouští tukové složky natráveného jídla
Žlučníkový záchvat se projevuje obrovskou bolestí v pravém podžebří. Jak si žlučník hýčkat a jak se k tělu chovat, pokud už ho máte vyoperovaný?
-
Tipy na víkend. Hledáte inspiraci? Vyberte si výlet na mapě všech krajů
Vítání jara, festivaly světel a oslavy Světového dne vody si můžete užít o víkendu. Víme, kde se ve vašem okolí konají ty nejzábavnější akce. Stačí si jen vybrat.
-
René Zavoral: Rádií je spousty, ale rozhlas je jeden. Ať žije rozhlas, znělo z publika v Chomutově
Třetí zastávkou se v tomto roce stalo Městské divadlo Chomutov. Vystoupila zpěvačka Bára Basiková a vzácní hosté, herci a zlatí manželé Carmen Mayerová a Petr Kostka.
-
Mým cílem není vytvořit zahradu roku, ale zahradu podle představ majitele, říká Dana Makrlíková
„Práce na zahradě jsou v plném proudu. Navíc jsem narozená na jaře, tak se probouzí i moje jarní energie. Jaro je moje,“ říká Dana Makrlíková v pořadu Alex a host.
-
Jsem tak stydlivý, že se někdy stydím i na jevišti, říká herec a stand-up komik Jakub Žáček
Už deset let je jeho domovskou scénou Divadlo Na zábradlí. Kromě činohry se věnuje také stand-upu. Říká o sobě, že je stydlivý introvert. Jak to jde dohromady s herectvím?
-
Jsem ráda, že jsem zažila i dobu osmdesátek. Vydání elpíčka trvalo rok, vypráví Heidi Janků
Kariéru odstartovala v 80. letech. „Tu dobu si už dnes málokdo umí představit. Schvalovali nám texty, jestli můžu zpívat to nebo to,“ vypráví Heidi Janků.
-
Úroveň restaurace poznáte podle toho, jak servíruje cukr a mléko ke kávě, říká Ladislav Špaček
Existují pravidla, jak si sladit čaj nebo kávu v restauraci? Máme po obsluze vyžadovat určitý styl servírování cukru, nebo si jen roztrhneme pytlík s cukrem a neřešíme to?
-
Dýňovo-mrkvové taštičky plněné jablky od Evy Růžičkové jsou uvnitř vláčné, zvenku křupavé
Křupavost těsta a uvnitř spoustu šťavnaté jablečné náplně, která je ochucená banánem. Těsto není třeba sladit, sladkost dotáhne tato skvělá náplň. Pekla Eva Růžičková.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »