Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Kateřina Cajthamlová: Příčin motání hlavy je celá řada. Omdlení není nebezpečné, jen vyděsí
Motání hlavy může být způsobeno různými příčinami. S přibývajícím věkem se zhoršuje nejenom zrak a sluch, ale platí to i pro rovnováhu. Jak souvisí závratě s ušima?
-
Manželé Paurovi: Zamiloval se do ní na první pohled. Bylo jí 16. Svatbu jim ale komise nedovolila
Manželský pár spolu bude už téměř 60 let. Byla to láska na první pohled, která trvá dodnes. Byla zkoušená odchodem hned dvou malých dětských duší. Zlé časy je nezlomily.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 24. 9. 2023
Soutěžní recept: Chlupaté knedlíky s houbami od Vladislavy Bujnové. Dýně je čím dál oblíbenější. Jakou teplotu má mít víno poradí Ladislav Špaček.
-
Lesní zázrak aneb chlupaté knedlíky s houbami a se slaninou od Vladislavy Bujnové
Dokonale kypré chlupaté knedlíky krásně kloužou do krku a čekají, až si dáte další a další. Slanina s cibulkou a houby z lesa chutě krásně vyvažují.
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Víno je kultovní nápoj, který známe už ze starověku. Pivaři se přou s vinaři, který nápoj je starší, a proto si také víno také zaslouží důstojného zacházení.
-
Škytáte déle než dva dny? Zajděte k lékaři, taková škytavka už není neškodná
Škytavka přichází většinou nečekaně a za chvíli obvykle odezní. Někdy může být i několikahodinová, ale většinou trvá minuty, někdy desítky minut. A škytá každý stejně?
-
Manželé Vrzalovi: Věděla jsem, že každý den najdu od Josefa dopis. Pošťácká láska trvá už 55 let
Příběh tohoto páru je jak z pošťácké pohádky, kterou prožili ve skutečném životě. Ona na něj čekala za poštovní přepážkou, on za ní jezdil poštovním vozem.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 9. 2023
Soutěžní recept: Smetanově rybí salát od Vladislava Chaloupka. Rada z etikety: Jak jíst drobné pečivo u stolu a na společenských rautech. Cibule jako základ pokrmů.
-
Smetanově rybí salát zvaný „domeček“ od Vladislava Chaloupka je něžné a roky vylaďované dílo
Vladislav Chaloupek připravil unikátní rybí dílo. V jemňounké, až smetanově rybí konzistenci se mísí sladké, slané i kyselé chutě. Klasická kyselost tady ale nedominuje.
-
Drobné pečivo u stolu a na společenských rautech ulamujeme, nikdy neukusujeme, radí Ladislav Špaček
Dnes už nejen v pizzeriích přinesou košíček s pečivem. Také na banketech se pečivo zmenšuje nebo překrajuje na menší části, aby se lépe konzumovalo. Jak je to správně?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »