Absolventka nejprestižnější módní školy světa chce svým dílem vyvolat emoce a donutit lidi přemýšlet

22. duben 2022

Módní návrhářka a designérka Andrea Vytlačilová, šikovná mladá žena, která se z malé České republiky dokázala prosadit i ve velkém světě. O tom všem hovořila s moderátorkou Ladou Klokočníkovou v živém vysílání z rozhlasové kavárny District 5 v Hradci Králové v pátek 22. dubna po 10. hodině dopolední.

Andrea Vytlačilová je mladá česká módní návrhářka a designérka, které toho na svůj věk už hodně stihla. A ještě víc ji toho bezesporu čeká.

Čím víc potkávám osobnosti, které už něco dokázaly, tím víc poznávám, jak jsou lidské a neuvěřitelně otevřené novým talentům.
Andrea Vytlačilová, módní návrhářka a designérka

Vystudovala nejprestižnější módní školu světa, Central Saint Martins v Londýně, kterou v minulosti prošli John Galliano, Alexander McQueen nebo Stella McCartney.

Čtěte také

Andrea si sem podala přihlášku ještě před maturitou na běžném gymnáziu - a na uměleckou školu, kam se hlásí desítky tisíc designérů ročně a vezmou jich jen asi dvacet, se pro velký talent dostala na první pokus. Jak říká, svou tvorbou se snaží v lidech vyvolat emoce a donutit je přemýšlet.

Na otázku kde se vlastně teď cítí víc doma, jestli v New Yorku v Londýně nebo v České republice, Andrea Vytlačilová odpovídá: „Tak nějak všude. Já se sem často vracím, protože mám v České republice pořád rodinu i přátele, chodila jsem tady na základní školu i na střední školu, takže mám k těmto místům citový vztah.“

Čtěte také

Během studií však rodačka ze Mžan u Hradce Králové nezahálela - do svého ateliéru si ji na základě jejího portfolia vybral návrhář Marc Jacobs, s jehož týmem designérů Andrea chystala jeho kolekci pro newyorský fashion week. Spolupracovala také se značkami Kenzo, Acne Studios nebo Versace.

„Člověk musí být připraven na úspěch, v této superkonkurenční branži dostanete příležitost se ukázat totiž třeba jen jednou za život, říká Andrea, která je zároveň nadanou ilustrátorkou a už na škole založila vlastní značku, pod níž vyrábí hedvábné šátky s vlastními autorskými potisky.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Andreou Vytlačilovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související