Zavřeno, dovolená. Většina hotelů v Krkonoších a v Orlických horách se připravuje na zimní sezónu

23. listopad 2023 08:07

Zavřeno, dovolená. Takové cedule teď visí na většině krkonošských hotelů. Jejich majitelé a provozovatelé využívají listopadové dny k přípravám na blížící se zimní sezónu. Času není moc, protože od začátku prosince se už budou chtít ubytovat první zimní turisté. Kdy se tedy ubytovací zařízení opět otevřou?

Čtěte také

S ředitelkou jednoho z největších hotelů ve Špindlerově Mlýně Hanou Rybníčkovou právě sledujeme nadšené pracující. „Provádíme údržbu a generální úklid celého hotelu. Čistí se koberce, myjí se okna, matrace dáváme do čistírny.“

Jeden z pracovníků hotelu už má připravený čistící stroj. „Je tady silný provoz, takže jednou za půl roku pečlivě čistíme především celé chodby, restauraci i bar.

Teď jsme se přesunuli do prostor hotelové lyžárny. „Kromě běžného servisu lyží, kdy se ošetří skluznice a zkontroluje vázání, pravidelně měníme vybavení lyžárny. Právě jsme naskladnili nové helmy do našich regálů. Máme široký výběr velikostí, od těch velkých až po ty nejmenší.

Čtěte také

S manažerkou hotelu Jitkou Hronešovou nahlížíme do rezervací pobytů na zimu. A některé termíny jsou opravdu již hodně plné. „Co se týče prvních tří týdnů v únoru, tak se v současné chvíli prakticky pohybujeme na devadesátiprocentní obsazenosti. Vánoce jsou obsazeny na 60 procent a Silvestr zhruba na 85 procent.

Jak se budou nebo nebudou měnit ceny na nadcházející zimní sezónu? „My jsme v loňském roce pouze kopírovali inflaci. A navýšili jsme ceny pouze o inflační část.

Většina hotelů v Krkonoších a v Orlických horách obnoví svůj provoz koncem listopadu nebo nejpozději začátkem prosince.

Spustit audio

Související