Pokud si vybíráte dovolenou a zvažujete pobyt v Krkonoších, hotely a penziony mají volná místa

20. červenec 2020 08:46

Hřebenové túry, návštěvy dětských stezek a hřišť, cyklovýlety. Tak vypadá náplň dovolené velké části turistů, kteří ji tráví v Krkonoších. Hotely a penziony mají na prázdniny stále volná místa. Trendem se stává dovolená na poslední chvíli a prodlužuje se délka pobytů. Přijíždí hlavně Češi, zahraničních turistů je zatím velmi málo.

Recepční Světlana právě vyřizuje objednávku pro manželský pár. Hodně lidí si rezervuje dovolenou na poslední chvíli.

Čtěte také

„Třeba na víkend se nám klienti rezervují až v pátek ráno či dopoledne. Pokud máme ještě volnou noc ze soboty na neděli, tak si nocleh rezervují lidé až v průběhu soboty," potvrzuje ředitel hotelu v Janských lázních Marek Šustr.
A dodává, že obsazenost v červenci se pohybuje kolem 70 procent a v srpnu je zhruba na polovině. Minimálně rezervací je zatím na podzim.

„Srpen není úplně špatný, zatím řekněme tak padesát procent normálu. Ale dál se bojíme září a října, protože firmy si pobyty objednávají méně než v minulých letech," říká ředitel hotelu v Peci pod Sněžkou Karel Rada.

Hotely a restaurace obnovují provoz, musí ale dodržovat nařízená bezpečnostní pravidla (Ilustrační foto)

Hotely jsou plné hlavně českých turistů, oproti loňské sezóně se prodlužuje délka pobytů.
„Normálně jsme měli pobyty kolem čtyř dnů a teď je to čtyři a půl až pět a půl dne. Myslím si, že Češi hlavně zůstali doma a nevyjeli do zahraničí. Takže hlavní dovolenou tráví v České republice."

Čtěte také

Někteří hoteliéři přichází s různými výhodnými nabídkami a snižováním cen.

„V hlavní sezóně jsme o něco málo snížili ceny. Do sedmi procent ve srovnání s loňským rokem. Důležité je, že jsme do pobytu zahrnuli služby typu koloběžky nebo elektrokola," tvrdí Marek Šustr.

V Krkonoších je teď také hodně tzv. jednodenních turistů.

„Když je pěkné počasí, tak přijíždí hodně turistů na jeden den. Podívají se na Sněžku nebo na jiné výlety. Jsou to především rodiny s dětmi," říká majitelka infocentra v Peci pod Sněžkou Eva Krejčí.

autoři: Kateřina Kohoutová , Michal Baják
Spustit audio

Související