Záchranná stanice Sunny days z Králík u Nového Bydžova vzala pod svá křídla už přes 70 papoušků

6. červen 2024

Záchranná stanice Sunny days z Králík u Nového Bydžova přijala pod svá záchranná křídla už přes 70 papoušků, kteří se ocitli v nouzi. Tady opravdu každý papoušek najde své místo. Každý z nich má svůj jedinečný hlas i osobnost, která také obohacuje tento speciální domov.

V Králíkách u Nového Bydžova na Královéhradecku by také rádi postavili venkovní voliéry pro týrané papoušky, kde by mohli šťastně létat ve slunečních paprscích a užívat si i krásnou sprchu deště. Zkrátka to, co volně žijící papoušci zažívají ve svém přirozeném prostředí denně a dosyta.

Papoušci v nouzi - šance na lepší život

Jejich původní domovy v přírodě jim v Králíkách u Nového Bydžova na Královéhradecku nahradit nemohou, ale i za pomoci venkovních voliér chtějí pro papoušky zajistit alespoň základní potřeby ke zdraví a jistě hodně radosti z nového života.

Čtěte také

Proto se také v sobotu 8. června na koupališti v Králíkách u Nového Bydžova koná od 10:00 Papouščí den aneb setkání papouškářů s papoušky. Během dne budou k vidění ukázky papoušků, za příznivého počasí i ukázky volnoletectví. Zkušený veterinář bude mít nad akcí veterinární dohled a návštěvníkům poskytne i případné konzultace.

Bude také příležitost se vyfotografovat s nádherným papouškem i potisku snímku na tričko či hrníček. Přijďte se podívat na exotickou krásu, vstupné je dobrovolné a celý výtěžek z akce bude využit na zlepšení života papoušků v nouzi, o které pečují v Záchranné stanici Sunny days v Králíkách u Nového Bydžova na Královéhradecku.

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související